Vin bani pentru cercetare la Universitatea de Vest din Timişoara. În ce...

Vin bani pentru cercetare la Universitatea de Vest din Timişoara. În ce vor fi investiţi 5 milioane de lei

0
DISTRIBUIȚI

Activitatea de cercetare derulată de Universitatea de Vest Timişoara primeşte un important sprijin din partea Ministerului Cercetării şi Inovării. Instituţia va primi cinci milioane de lei pentru a derula, din octombrie, un proiect de dezvoltare instituțională, în cadrul Planului național de cercetare-dezvoltare și inovare, subprogramul dedicat performanței și excelenței instituționale.

Proiectul Big Data Science (BID) își propune să stimuleze activitățile de cercetare și inovare multidisciplinară din cadrul universității.


Va fi creată o echipă mixtă de cercetători, cadre didactice și studenți ai UVT din domeniile științifice, sociale și umaniste care vor lucra cu volume mari de date. Se vor crea noi poziții de cercetare pentru tineri care se așteaptă a fi formați în direcții de interes major la nivel european, legate de colectarea și interpretarea datelor în format electronic generate zilnic în știință și societate. De asemenea, echipa va beneficia de o infrastructură pentru cercetare și dezvoltare de ultimă generație, actualizată în cadrul proiectului, în conformitate cu noile cerințe la nivel internațional.

„Continuăm să ne dezvoltăm prin accesarea de finanțări europene și naționale. Cu puțin timp în urmă, anunțam câștigarea a trei proiecte în valoare de aproape 8 milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii Universității. De data aceasta, am câștigat o finanțare de peste un milion de euro pentru un proiect de cercetare care va angrena specialiști din mai multe domenii. Rata mare de succes în atragerea de finanțări este dată atât de experiența în scrierea de proiecte, cât și de capacitatea deja demonstrată în a le duce la bun sfârșit, în a maximiza rezultatele acestora”, a anunţat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.