Ziua Internațională a Muzicii se sărbătorește la Timișoara cu Clasic la puterea...

Ziua Internațională a Muzicii se sărbătorește la Timișoara cu Clasic la puterea a treia

0
DISTRIBUIȚI

O familie de muzicieni pornește în turneu prin România. Marin Cazacu – violoncel, Iulia Cazacu – vioară, Ştefan Cazacu – violoncel, Constanţa Cazacu – flaut. Sau, cu alte cuvinte, Cazacu String Trio, invitată Constanţa Cazacu. Instrumentiști excepționali, interpretări sclipitoare și muzică bună. Turneul „Clasic la puterea a treia“ va cuprinde spectacole la Timişoara, Bucureşti, Bistriţa, Alba Iulia, Deva și Caracal.

„Acest turneu aflat la început de drum, al cărui debut este programat de Ziua internaţională a muzicii, 1 octombrie, are toate şansele să fie unul răsunător, pentru că va aduce în fața publicului mari talente muzicale și un mesaj artistic amplificat de dragostea și căldura unei familii extraordinare.


Clasic la puterea a treia este un nume puternic, care desemnează anul acesta un turneu, dar care are potenţial pentru a se dezvolta. Pentru a da girul de debut unui astfel de titlu era nevoie de un conţinut muzical pe măsură şi atunci unul dintre cei mai importanţi muzicieni români ai momentului, violoncelistul Marin Cazacu a invitat în faţa publicului din România o formulă inedită, adaptată anului aniversar al Centenarului ca repertoriu, o îmbinare sonoră cât se poate de prietenoasă şi de atractivă. Această formulă s-a numit familia de muzicieni Marin Cazacu, mai exact Cazacu String Trio, invitată Constanţa Cazacu, formulă care va evolua în întreaga ţară cu o serie de recitaluri cu un repertoriu divers, românesc şi internaţional, cu piese arhicunoscute, dar şi cu lucrări româneşti originale, compuse special pentru ei, recitaluri pline de farmec şi culoare, perfect definite de genericul Clasic la puterea a treia“, spune Oltea Șerban – Pârău, muzicolog și critic muzical.

Turneul național Clasic la puterea a reia debutează de Ziua Internațională a Muzicii la Timișoara, spectacolul urmând să se desfășoare în data de 1 octombrie de la ora 19 la Sala Capitol.

Foto: Virgil Oprina

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.