Vizită istorică la Timișoara. 27 de ambasadori, în turneu cu ocazia centenarului...

Vizită istorică la Timișoara. 27 de ambasadori, în turneu cu ocazia centenarului Marii Uniri FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-379132905">

27 de ambasadori ai Corpului Diplomatic acreditat în România se află, astăzi, la Timișoara, în cadrul unei vizite de promovare și documentare pe care o desfășoară în mai multe județe ale țării. De dimineață, aceștia s-au întâlnit cu reprezentanții autorităților locale și județene, iar apoi și-au propus să viziteze mai multe obiective.

„Este o vizită extraordinar de importantă, având la nivelul consiliului județean vizita a 27 de ambasadori din Corpul Diplomatic acreditat de la București. Este un lucru important, pentru că am profitat de ocazie să prezentăm oportunitățile județului Timiș, să prezentăm investițiile, astfel încât să înțeleagă cei prezenți că județul Timiș este un județ atractiv din prisma multor domenii de activitate și, bineînțeles, la final am transmis un mesaj de deschidere, de dialog, de cooperare, așteptând atât autoritățile locale, cât și camera de comerț la deschiderea de noi acorduri de cooperare, de protocoale de colaborare pe diferite domenii din prisma interesului pe care-l vor arăta în viitorul apropiat. (…) Cred că așa cum am prezentat și eu, și domnul viceprimar, un lucru pozitiv și un aspect diferențiat față de restul județelor este prezența a mai multor etnii și o conviețuire cât mai bună a acestor etnii pe raza județului. S-a întărit acest aspect și sunt ferm convins că acest mesaj va fi transmis mai departe, așteptăm vizita cât mai multor turiști din diferite țări în județul Timiș, ceea ce înseamnă o dezvoltare și o promovare a orașului Timișoara și a județului Timiș”, a explicat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, după întâlnirea la sediul instituției cu ambasadorii.

De asemenea, Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a precizat că vizita celor 27 de ambasadori permite promovarea orașului în multe țări într-o singură întâlnire.

„Este o vizită care ține de diplomație, pe de o parte, dar care ne permite promovarea Timișoarei către o mulțime de țări într-o singură întâlnire. Sigur că pentru a avea efecte concrete în viitor, e nevoie de întâlniri ulterioare, de relații bilaterale. De altfel, Timișoara are relații foarte bune cu multe dintre orașele din aceste țări care ne-au adus ambasadori în vizită. Cred că e important și pentru anul 2021, când vom fi Capitală Culturală Europeană, încă suntem în stadiul în care trebuie să promovăm anul 2021, în care trebuie să spunem cât de des că anul 2021 e un an definitoriu pentru acest oraș, e unul care să permită ca din cât mai multe țări ale lumii să avem turiști. Noi încercăm să promovăm Timișoara ca destinație luând în calcul anumite elemente care țin, pe de o parte, de turismul cultural, chiar de turismul de business, și chiar de turismul de conferințe, de evenimente care pot duce la o creștere. Timișoara nu e un oraș pe malul mării, dar este extrem de frumos patrimonial vorbind, care poate să atragă prin sine turiști”, a afirmat Dan Diaconu.

După întâlnirea de la sediul CJ Timiș, cei 27 de ambasadori au mers să viziteze centrul Oncogen, din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Concret, astăzi se află în județul Timiș reprezentanții misiunilor diplomatice din Republica Algeriană Democratică și Populară, Republica Lituania, Regatul Hasemit al Iordaniei, Republica Cehă, Statul Israel, Malaezia, Republica Chile, Federația Rusă, Republica Bulgaria, Republica Belarus, Republica Peru, Republica Arabă Egipt, Republica Islamică Pakistan, Republica Sudan, Georgia, Republica Federală Nigeria, Republica Portugheză, Statele Unite Mexicane, Republica Armenia, Republica India, Republica Indonezia, Republica Slovacă, Republica Irak, Muntenegru, Republica Africa de Sud, Republica Tunisiană și Republica Democratică Congo.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.