ACS Poli a suferit un nou eşec după ce a condus la...

ACS Poli a suferit un nou eşec după ce a condus la pauză. Rezultatul cu Chindia i-a supărat rău pe conducătorii timişorenilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a rămas blocată în partea inferioară a clasamentului Ligii a II-a. Timişorenii pregătiţi de Ştefan Nanu au repetat un scenariu binecunoscut în acest sezon. La pauză Chindia Târgovişte era condusă cu 1-0 pe „Electrica”, dar mutările lui Viorel Moldovan s-au dovedit câştigătoare şi favorita din Dâmboviţa s-a impus cu 3-1.

Oaspeţii au avut prima şansă importantă la Pădurea Verde, dar Novac l-a luat la ţintă pe Contra din câţiva metri după ce a recepţionat un balon în careu. Peste doar un minut, la un corner executat bine de Haruţ, Stere a trimis cu capul cu pământul în dreapta lui Popescu pentru 1-0. Erau momentul în care poate Moldovan regreta că şi-a menajat câţiva elevi, căci Chindia nu a arătat mare lucru în prima repriză. Mai mult, în minutul 30 Drăghici putea să facă 2-0, dacă nu lovea greşit mingea în faţa aceluiaşi portar după ce scăpase din marcajul adversarului direct.

La fel ca în alte partide, ACS Poli a arătat palid după ieşirea de la cabine. Dar şi târgoviştenii au schimbat foaia, pe gazon intrând Florea şi apoi Liviu Mihai. Acesta din urmă a schimbat rapid faţa atacului echipei sale. Mai întâi Bocşan a comis henţ în propriul careu, în încercarea de a-l deposeda pe Neguţ, iar nou intratul Liviu Mihai a egalat de la punctul var în minutul 64. Peste doar un minut Mihaiu a centrat perfect pentru Neguţ, care a înscris şi el cu capul. ACS Poli a încercat o replică, dar Stere nu a mai fost inspirat în minutele 79 şi 82. Prima dată portarul a scos şutul său pe jos din careul, apoi atacantul bănăţenilor a recuperat balonul din picioarele unui adversar, dar a trimis slab, irosind o şansă uriaşă din 16 metri. Soarta punctelor a fost rezolvată în minutul 89, când acelaşi Liviu Mihai a finalizat un atac în superioritate numerică, şutând de această dată cu stângul din interiorul careului.

ACS Poli rămâne pe penultimul loc, cu 5 puncte, în mod ironic ar fi căzut pe ultimul loc dacă Brăila ar fi învins-o pe ASU Poli. „Băieţii în ghete” s-au impus cu 2-0 în meciul lor cu „lanterna”.

ACS Poli: M. Contra – Motreanu, Bocşan, Melinte, D. Filip – Keita (78 Toboşaru), Haruţ, D. Codrea, S. Rudolf (49 Bîrnoi) – Drăghici, Stere (84 Golda). Antrenor: Ştefan Nanu.

Chindia: I. Popescu – Martac, Acasandrei, Vătavu (56 L. Mihai), D. Dumitraşcu – Dudea (cpt.), D. Novac (46 Florea) – An. Şerban, An. Lungu, Mihaiu – Neguţ (85 C. Dinu). Antrenor: Viorel Moldovan.

Deranj la vestiare

Zona vestiarelor a fost renovată la baza STPT-ului, dar holurile au rămas mici pentru fotbalul cât de cât mare.


Un incident jenant a avut loc în zona cabinei arbitrilor, unde Viorel Boiţ a venit să-l certe pe „centralul” Sergiu Popa din Aiud, brigada nu a fost însă vinovată pentru erorile timişorenilor astăzi. Deranj a fost şi în vestiarul gazdelor, administratorul special Radu Birlică intrând să-i certe pe elevii lui Ştefan Nanu.

„Din păcate valoarea selecţiei şi lotul care este lasă de dorit, jucăm cu copii, Codrea şi Haruţ mijlocaşi centrali fără experienţă, care la un moment dat cad şi fizic. Din punctul meu de vedere nu am acolo jucători cu experienţă. Dusan şi Igor au avut probleme medicale, au mâncat ce au mâncat. Foarte greu, toate jocurile au fost cu prima repriză foarte bună şi a doua foarte slabă. Le-am spus mereu ce trebuie să facă. Şi eu sunt puţin debusolat. Dacă aveam 2-0 în prima repriză, la ocazia lui Drăghici nu aveam probleme… Nu avem ce face până în iarnă. Potenţial există, e o schimbare în partea a doua, de atitudine, ori nu mai pot… Urmează meciul de la Petroşani, cu o echipă cu un buget foarte mare, cu jucători de calitate, pot să-şi facă două echipe”, a declarat „principalul” lui ACS Poli după meci. Apropo de lotul avut la dispoziţie de acesta. Mai trebuie notată o „dispariţie”, cea a mijlocaşului Justice Opoku, care se alătură astfel lui Curileac şi Pădurariu pe lista ultimilor plecaţi (supăraţi).

„Nu a fost uşor ştiam acest lucru, am întâlnit un adversar dificil, o echipă aflată într-o situaţie dificilă şi ea. Important e că ne-am atins obiectivul şi am luat cele trei puncte. De asta am venit, ca să rămânem în faţă. Am încercat să găsesc anumite soluţii şi în perspectiva jocului de duminică cu UTA, normal, că am avut foarte multe meciuri în ultima perioadă, am dorit să aduc prospeţime… am reuşit să întoarcem rezultatul. Fiecare joc e important, îl luăm pe fiecare în parte şi vedem ce putem obţine”, a spus şi Viorel Moldovan, tehnicianul Chindiei, echipă care urcă pe 3 (cel puţin până la terminarea jocului Argeşului) cu 23 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.