Afișe pro-referendum, înlăturate din mai multe locații din Timiș. Ce nereguli au...

Afișe pro-referendum, înlăturate din mai multe locații din Timiș. Ce nereguli au fost descoperite

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe afișe pro-referendum lipite în câteva zone din Timișoara și din județ vor fi înlăturate la solicitarea Biroului Electoral Timiș. Asta după ce USR Timiș a depus două sesizări, reclamând că panourile conțin culori care reproduc drapelul României.

Astfel, Biroul Electoral Timiș i-a cerut primarului Timișoarei, cu sprijinul poliției locale, “să înlăture afișele electorale amplasate la intrare în Dumbrăvița, Agronomie, stație tramvai Bega, Pizzeria Poli, Calea Girocului, Strada Republicii, lângă pasajul Jiul și tramvaiul 7 al STPT, identificate ca, combinând culorile într-o succesiune care reproduc drapelul României”. Reprezentanții BEJ Timiș arată că, potrivit legii, “sunt interzise afișele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat”.

De asemenea, tot pentru că au steagul României, urmează să fie înlăturate, în urma reclamației USR Timiș, și afișele electorale amplasate pe drumurile spre Săcălaz și Moșnița, autobuz E4 barat, autobuz E2, stația Cugir, nr.18.

În total, USR Timiș a reclamat la Biroul Electoral Județean nereguli cu privire la 13 afișe pro-referendum privind locația afișajului electoral, mărimea acestora și combinația culorilor care imită drapelul României, însă doar o parte din sesizări au fost admise.

Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7:00 şi 21:00.


Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.