Alarmă la Spitalul Militar din Timişoara. Pompierii, chemaţi de urgenţă să stingă...

Alarmă la Spitalul Militar din Timişoara. Pompierii, chemaţi de urgenţă să stingă un incendiu. Concluziile exercițiului FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Amplu exerciţiu al pompierilor timişeni la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Dr. Victor Popescu din Timişoara. Salvatorii intervin la această oră pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la secţia de Ortopedie a unităţii medicale.

Exerciţiul este făcut de salvatori la solicitarea spitalului, iar, în scenariu, pompierii intervin cu autospeciale ca să stingă flăcările care au ajuns la acoperişul unităţii medicale.

Poliţia a oprit întreaga circulaţie a maşinilor în zona spitalului.

Este al doilea exerciţiu de o asemenea amploare de la Spitalul Militar, din acest an. Periodic, aici au loc instructaje cu un grad mai redus de folosire a resurselor. Şeful de tură operativă al spitalului a declarat că scopul acestor exerciţii este tocmai asigurarea că în situaţii reale intervenţia este promptă.

UPDATE Pentru pompieri, alarma  și mobilizarea au fost reale, ei aflând doar ulterior că este vorba de un exercițiu.

Una dintre principalele probleme identificate a fost legată de accesul mașinilor pompierilor în imediata vecinătate sau în curtea instituției.


De asemenea, cablurile aeriene afectează intervenția de la înălțime, iar nu toți hidranții stradali funcționează, unul dintre aceștia fiind chiar acoperit parțial cu asfalt.

„Alarma a fost dată pentru un incendiu la acoperiș la Spitalul Militar. Am intervenit cu șapte autospeciale, dintre care două autoplatforme, una de 72 de metri și o alta de 42 de metri. Prima autospecială a ajuns în trei minute. Pentru noi a contat verificarea căilor de acces, pentru că este vorba de un obiectiv aflat în centrul Timișoarei, lucru care ne îngreunează accesul”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.