Aleşii judeţeni, supăraţi că muncesc prea mult. Viorel Matei: I-am spus lui...

Aleşii judeţeni, supăraţi că muncesc prea mult. Viorel Matei: I-am spus lui Călin Dobra de 100 de ori, are ceva la urechi. Când sună goarna, trebuie să fim aici

0
DISTRIBUIȚI

Nu doar primarul Timișoarei reușește să-i supere pe aleșii locali, prin convocarea de ședințe extraordinare de mai multe ori pe lună, chiar dacă proiectele supuse la vot nu sunt neapărat urgente, ci “importante”, așa cum explica Nicolae Robu. Astăzi,  mai mulți aleși județeni prezenți la ședința extraordinară de la CJ Timiș s-au arătat nemulțumiți de numărul prea mare de acțiuni de acest gen.

În total, la ședința extraordinară de astăzi s-au prezentat 27 din cei 36 de consilieri județeni, aceștia fiind chemați să voteze două proiecte, care au și trecut. Primul care a luat cuvântul pentru a critica organizarea ședințelor extraordinare a fost consilierul județean Viorel Coifan (PNL).

“S-a mărit numărul ședințelor extraordinare și cred că trebuie să redefinim caracterul extraordinar al acestor ședințe. Rugămintea mea este să fim atenți la caracterul acestor ședințe, să nu dublăm ședințele ordinare”, a explicat Viorel Coifan.

Pe de altă parte, Nicolae Oprea (UNPR), vicepreședintele CJ Timiș, care a și condus ședința extraordinară de astăzi, Călin Dobra nefiind prezent, a explicat că “la începutul săptămânii viitoare trebuie să facă cei de la minister bugetul și trebuie să ne pregătim și noi cu bugetul pentru aceste acțiuni”.

“Lui Călin Dobra i-am spus de 100 de ori, are ceva la urechi. Problema trebuie luată în serios. Când e urgență, toată lumea înțelege.


Dar prea de tot, au trecut doi ani și în fiecare lună de patru ori obligatoriu, dacă se poate și a cincea oară. Când sună goarna trebuie să fim aici. Fiecare are un serviciu, nu înseamnă că trebuie să fii la cheremul președintelui consiliului județean. E prea mult. Eu vorbesc și de mine care vin de la 80 de kilometri, e prea mult și nu știu de ce. Azi ne întâlnim pentru 15 minute. Cum naiba apar la noi urgențele astea? Eu propun să facem duminica, dacă s-ar putea de la ora 15.00. De ce să dormim? Venim duminica aici”, a declarat, nemulțumit, și consilierul județean Viorel Matei (UNPR).

Vicepreședintele CJ Timiș a luat din nou cuvântul pentru a preciza că în ședințele extraordinare din ultimele două luni au fost supuse votului proiecte “importante pentru județ, pentru proiectele județului și sunt convins că și în continuare, atunci când va fi urgența urgențelor, vom fi prezenți. Bine că plouă, acesta este lucrul cel mai important”.

După ce ședința a fost declarată închisă, și consilierul județean liberal Liviu Borha a făcut propunerea ca toate ședințele extraordinare să fie plătite “din buzunarul conducerii Consiliului Județean Timiș”, iar Nicolae Oprea i-a răspuns că “ceea ce ați spus este în afara ședinței și este în afara prevederilor legale”.

Concret, consilierii județeni au votat, astăzi, un proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui parteneriat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție, în vederea accesării unor fonduri europene, precum și un proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui protocol de colaborare între județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș, Ministerul Mediului, Consiliul Local Timișoara și Instituția Prefectului Județului Timiș, în vederea organizării unor evenimente cu ocazia preluării președinției Consiliului UE de către România în primele șase luni ale anului următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.