Analog Mania – Festival internaţional: de la fotografie, film şi sunet, la...

Analog Mania – Festival internaţional: de la fotografie, film şi sunet, la mania obiectului

0
DISTRIBUIȚI

Organizatorii celui mai mic festival din oraş, Analog Mania, propun publicului un nou format, îndreptat spre mania obiectului. Festivalul Internaţional Analog Mania ajuns la a 6-a ediţie va avea loc în perioda 22 – 27 Octombrie. Anul acesta toate evenimentele – expoziţii, proiecţii, concerte – vor avea loc la Casa Artelor din Timişoara. Organizatorii „celui mai mic festival din oraş” propun un nou format îndreptat spre mania obiectului.

Expozitii: Objectology/Hermine Pruegger, Daniel Furian, Winfried Steiner, Emil Kindlein; Analog Experience: Markus Würger, Florinakkis; Sound: Shanyio, Omul cu fluier, Sergiu Catana ş.a.

„Dacă la început am invitat artiştii ce s-au prezentat pe secţiuni bine definite – fotografie, film şi sunet, în ultimii doi ani am propus expoziţii de fuziune: fotografie-pictură şi fotografie-grafică.


Anul acesta însă ducem experimentul analogic spre o sferă şi mai largă – spre obiect”, spune Emil Kindlein, fondator, Analog Mania.

Organizatorii propun o expoziţie cvadruplu. Patru artişti vor expune pe toată durata festivalului, în galeria Pigmalion, de la obiecte de mici dimensiuni până la obiecte sonore în cadrul expoziţiei denumite „Objectology”.

„Va fi cu siguranţă o surpriză pentru cei ce s-au obişnuit cu un oarecare format clasic al festivalului. Anul acesta ne-am propus să experimentăm și mai mult. În aceeași perioadă organizăm și «Experience». Este un festival în festival, o sărbătoare analogică la pătrat”, a spus Emil Kindlein.

Expoziția va ieși și pe scena Curții cu Castan a Casei Artelor, ducând experimentalul dinspre design spre sunet. Evenimentul este organizat de Asociația Casa Luminii, cu sprijinul Primăriei Timișoara și a Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.