Apartamentele din Timişoara, tot mai scumpe. Ce se întâmplă pe piaţa imobiliară

Apartamentele din Timişoara, tot mai scumpe. Ce se întâmplă pe piaţa imobiliară

0
DISTRIBUIȚI

Preţurile apartamentelor scoase la vânzare în Timişoara au crescut cu 0,5% în luna septembrie. Tendinţa se manifestă la nivel naţional, unde media a fost chiar mai mare decât în capitala Banatului.

Apartamentele disponibile spre achiziție pe piața autohtonă au recuperat declinul consemnat în august, preţurile fiind mai mari în septembrie şi pe fondul debutului noului an universitar, perioadă care, în fiecare an, aduce o creştere a activităţii pe piaţa de specialitate.


În perioada menționată, conform Imobiliare.ro, preţurile apartamentelor au înregistrat, pe plan național, un avans de 1,9%, de la nivelul de 1.197 de euro pe metru pătrat util valabil la finele lunii august, până la 1.220 de euro pe metru pătrat util în septembrie.

În special sub influența segmentului nou, tendința de creștere a fost resimțită în toate centrele regionale analizate, chiar dacă aceasta a fost mai temperată comparativ cu evoluția la nivel de țară.

În Timişoara, preţurile consemnate de Imobiliare.ro relevă o majorare de 0,5% a așteptărilor proprietarilor de apartamente în luna septembrie, de la 1.204 la 1.210 euro pe metru pătrat util. Creșteri de preț au fost înregistrate pentru ambele tipuri de proprietăți, însă cuantumul acestora a fost diferit, astfel că ecartul dintre cele două segmente de piață analizate s-a lărgit. Locuințele vechi s-au apreciat cu 0,4% (de la 1.203 la 1.208 euro pe metru pătrat util), însă cele noi s-au scumpit cu 1% (de la 1.206 la 1.218 euro pe metru pătrat util).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.