Aplicaţie inovatoare pentru revitalizarea istoriei Timişoarei. Ce înseamnă Around the city App

Aplicaţie inovatoare pentru revitalizarea istoriei Timişoarei. Ce înseamnă Around the city App

0
DISTRIBUIȚI

În Anul European al Patrimoniului Cultural, Institutul Francez, Centrul Cultural German şi asociaţia Prin Banat au pregătit pentru timişoreni o aplicaţie inovatoare care se doreşte a fi un instrument pentru revitalizarea locurilor încărcate de istorie din oraş. „Around the City App” foloseşte realitatea augmentată (AR) pentru a face posibilă o experienţă 2.0 de descoperire a patrimoniului, iar o prezentare demo a aplicaţiei va avea loc la cafeneaua Dʹarc miercuri, 24 octombrie, de la ora 18:30, evenimentul fiind inclus în programul bienalei timişorene de arhitectură.

Participanţii vor putea afla ce aduce în plus realitatea augmentată şi care sunt funcţionalităţile viitoarei aplicaţii „Around the City”, iar seara va fi completată de un spectacol vizual şi sonor al asociaţiei Simultan.

Proiectul „Around the City App” se desfăşoară în trei oraşe din România – Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara – şi a fost iniţiat de Fondul Cultural Franco-German, prin Institutul Francez din România şi Goethe Institut din Bucureşti.


Aplicaţia este dezvoltată de specialişti în IT şi de actori din mediul cultural. Din dorinţa de a implica şi comunitatea, organizatorii au desfăşurat, în 6 şi 7 octombrie, un workshop pentru persoanele interesate de patrimoniu, care au avut astfel ocazia să reflecteze asupra conţinutului aplicaţiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.