Aproape 5 milioane de lei, pentru pagubele făcute de inundaţii în Caraş-Severin...

Aproape 5 milioane de lei, pentru pagubele făcute de inundaţii în Caraş-Severin FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Aproape cinci milioane de lei vor ajunge în comuna Slatina Timiş, judeţul Caraş-Severin pentru amenajările hidrografice necesare de pe pârâul Slatina, în urma inundaţiior de peste vară.

Apele revărsate în iunie şi iulie în spațiul hidrografic Banat au produs pagube semnificative atât oamenilor, în gospodării, cât şi obiectivelor socio-economice și de infrastructură. Guvernul, la propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, a impus realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de refacere a construcţiilor hidrotehnice afectate.

În acest context, Administrația Națională Apele Române (ANAR), prin Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), a propus, pentru județul Caraș-Severin, regularizarea pârâului Slatina, în localitatea Slatina Timiș. Valoarea totală a acestei investiții este de 4,8 milioane de lei, suma fiind alocată din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului.

Lucrările care se execută în cadrul acestui obiect de investiții sunt lucrări de reprofilare a albiei pârâului Slatina pe 2.000 m și consolidări de maluri pe 1.510 m. În septembrie a fost semnat contractul de lucrări și a fost predat amplasamentul constructorului. De asemenea, în octombrie deja s-au realizat lucrările de reprofilare a albiei pe întreaga lungime cuprinsă în planul de execuție, iar în acest moment se lucrează la consolidările de mal cu gabioane.


Conform graficului de execuție, termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2018.

Cursul de apă Slatina este afluent de stânga al râului Timiș, care, din cauza capacităţii reduse de transport a albiei minore și majore în Slatina Timiș și a colmatării albiei minore, a produs inundații în localitate, în această vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.