Aproape 60.000 de elevi primesc corn și lapte gratuit la școală. CJ...

Aproape 60.000 de elevi primesc corn și lapte gratuit la școală. CJ Timiș face verificări

0
DISTRIBUIȚI

laptele si cornul

Și în acest an școlar, copiii de grădiniță, precum și elevii din învățământul primar și gimnazial primesc lapte și corn gratuit. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Timiș, 58.966 de copii din județul nostru sunt beneficiari ai programului de distribuție a produselor de panificație și produselor lactate. Cu scopul de a preveni eventuale nereguli, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a dispus, încă de la începutul anului școlar, efectuarea de verificări. Deocamdată, nu au fost descoperite probleme.

„Chiar dacă nu am primit sesizări din partea părinților, a directorilor de unități de învățământ sau a altor persoane privind modul în care este gestionat acest program sau privind calitatea produselor care ajung la copii, am decis, ca, prin sondaj, să facem controale în școlile din județ. Sunt mulțumit că din verificările pe care le-am făcut până acum, nu au reieșit probleme legate de produsele distribuite sau de respectarea obligațiilor contractuale.


Aceste controale vor continua și în perioada următoare. Vrem să ne asigurăm că produsele care ajung la elevi sunt de calitate și că firmele care au câștigat licitațiile respectă întocmai contractele semnate”, a declarat Călin Dobra.

Programul pentru școlile României în perioada 2017-2023 prevede acordarea gratuită pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de patru ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular lapte și produse lactate și de produse de panificație.

Astfel, Consiliul Județean Timiș, în urma unor proceduri de achiziție publică, a încheiat atât acorduri-cadru pe o perioadă de patru ani de zile, cât și contracte subsecvente anuale, astfel încât preșcolarii și școlarii din Timiș să beneficieze de aceste produse.

Potrivit reprezentanților CJ Timiș, la începutul lunii septembrie, pentru anul școlar 2018 – 2019, instituția a încheiat cu firma SC Biscotto SRL contractul privind furnizarea de produse de panificație, iar cu SC Lactate Bicos SRL Orțișoara contractul pentru furnizarea de produse lactate. Conform acestor contracte, prețul pentru o porție de produse lactate este de 0,80 lei (fără TVA) și pentru o porție de produse de panificație este de 0,43 lei (fără TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.