Asociația TM2021 a primit 200.000 de lei de la Consiliul Județean Timiș....

Asociația TM2021 a primit 200.000 de lei de la Consiliul Județean Timiș. Ce reprezintă suma de bani

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a aprobat, astăzi, plata cotizației către Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană pentru anul 2018. Așa cum a anunțat șeful instituției în urmă cu două săptămâni, este vorba de 200.000 de lei. În cazul în care se va întruni următoarea Adunare Generală a Acționarilor din cadrul Asociației TM2021, aceasta ar putea primi din partea CJ Timiș încă 300.000 de lei. Banii trebuie cheltuiți în acest an.

“Am aprobat cotizația pentru asociație. După cum am spus de mai multe ori, am primit în sfârșit toate documentele.


Au fost verificate de către cei din aparatul de specialitate, s-a inițiat acest proiect de hotărâre și, conform deciziei Adunării Generale din cadrul asociației, am alocat suma de 200.000 de lei, obligația consiliului județen ca și cotizație. Nu discutăm de susținerea pentru proiecte, discutăm de cotizația propriu-zisă. În momentul în care va fi următoarea AGA, din toate discuțiile pe care le-am avut, această cotizație se va mări la 500.000 de lei. Noi avem prinși banii aceștia în buget, dar nu cred că anul acesta vor mai beneficia de diferența de 300.000 de lei, ținând cont că mai durează o anumită perioadă de timp până se va constitui următoarea Adunare Generală. Dacă asociația își face treaba din punct de vedere al deciziilor, categoric vor avea sprijin din partea noastră cu cotizația de 500.000 de lei, ca și obligativitate”, a afirmat, astăzi, Călin Dobra, șeful CJ Timiș.

În documentația care însoțește proiectul de hotărâre aprobat, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Timiș, se arată că Asociația TM2021 a solicitat abia în data de 21 septembrie plata cotizației aferente județului Timiș pe anul 2018. Pentru a putea primi suma de 200.000 de lei, reprezentanții asociației au depus la sediul CJ Timiș și un raport de activitate pe anul 2017, bilanțul contabil pe anul trecut și certificatul de atestare fiscală din care rezultă că asociația nu are datorii la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.