Cosmin Petruescu: „E o victorie meritată, obţinută aşa cum am anticipat, foarte...

Cosmin Petruescu: „E o victorie meritată, obţinută aşa cum am anticipat, foarte greu”. Cum a explicat Adrian Săvoiu al zecelea eşec al lui ACS Poli

1
DISTRIBUIȚI

Bucuria a revenit în tabăra lui ASU Politehnica. După eşecul cu Ripensia, „Băieţii în ghete” s-au revanşat printr-un succes îndelung aşteptat, în faţa „proiectului rival”, în ceea ce priveşte numele şi viziunea, ACS Poli. Ioan Mera, unul dintre marcatori, a subliniat că acest rezultat va cădea în derizoriu dacă el şi colegii săi nu se impun în faţa lui UTA.

„E o victorie meritată, obţinută aşa cum am anticipat, foarte greu. Ştiam că întâlnim o echipă care 60-70 de minute poate să pună probleme oricărui adversar. Am pregătit jocul, am spus că e foarte important cum îl gestionăm pe toată durata lui. Mă bucur că băieţii au înţeles mesajul. Am avut în prima repriză câteva probleme pe construcţie, probabil din cauza supramotivării, majoritatea nefiind obişnuiţi cu astfel de meciuri cu miză. Cu un consum mental destul de mare. Dar cred că am dominat jocul cap coadă. Din păcate am făcut o greşeală nepermisă la o fază fixă şi am fost conduşi. Ştiam că întâlnim o echipă redutabilă la astfel de faze… Mă bucur că şi cei intraţi s-au ridicat la nivelul jocului…”, a declarat Cosmin Petruescu, tehnicianul lui ASU Poli.

„Suporterii, din punctul meu de vedere, au câştigat toate etapele de până acum. Indiferent că am jucat acasă sau în deplasare, sperăm să ţinem şi noi pasul cu suporterii”, a mai spus Petruescu despre „motorul” principal al clubului studenţesc. „Conferenţiarul” a evitat elegant să critice delegarea arădeanului Mircea Ardelean pentru acest joc, chiar înaintea derby-ului cu UTA: „Şi eu am rămas surprins, chiar dacă primul gol, din unghiul în care am fost, nu pot să mă pronunţ, cu siguranţă brigada s-a ridicat la nivelul jocului…”.

ACS Poli, preferata pariorilor

ACS Poli a pierdut un joc pentru a patra oară în ultimele opt întâlniri după ce a condus la pauză.


În locul lui Ştefan Nanu, eliminat astăzi de pe bancă, a vorbit din partea gazdelor „secundul” Adrian Săvoiu. „A fost un derby local, ambiţii au fost de ambele părţi. Din păcate, din nou, în partea secundă nu am reuşit să facem o repriză bună. Am condus a nu ştiu câta oară la pauză şi în repriza a doua nu am reuşit să ţinem rezultatul sau să-l îmbunătăţim… Am încercat altceva, dar nu am reuşit”, a spus Săvoiu.

„S-ar putea să fie o problemă mentală, avem o echipă tânără, neexperimentată, copii pe care încercăm să-i creştem, dar e destul de greu. Nu l-am avut nici pe Drăghici, Melinte e mai experimentat, în rest doar copii. Nu ştiu dacă a fost presiunea rezultatului, dar se poate spune că e o cădere mentală a jucătorilor tineri… Discutăm cu ei, încercăm să-i aducem la un nivel. Mai ales săptămâna asta am discutat mult”, a adăugat Adrian Săvoiu. ACS Poli beneficiază din această săptămână de serviciile unui preparator fizic, e vorba de Victor Leahu.

Ioan Mera: „Am demonstrat că noi suntem Poli”

Fundaşul Ioan Mera a marcat din nou în Liga a II-a, astăzi a fost vorba de reuşita de 1-1. „Am început puţin mai rău meciul pentru că au făcut un pressing avansat, nu ne-au lăsat să ne facem jocul nostru, să pasăm, dar în repriza a doua am arătat că suntem o echipă mai valoroasă, şi mă bucur că am câştigat acest derby. Am demonstrat că noi suntem Poli Timişoara şi avem cei mai frumoşi suporteri… Am avut emoţii să nu pierdem, suporterii noştri îşi doreau foarte mult să câştigăm acest joc. Ştiam că în repriza a doua dacă ne facem jocul nostru vom câştiga”, a comentat căpitanul lui ASU Politehnica.

„Era bine dacă făceam măcar un egal şi cu Ripensia. Dar cel mai important meci e cel cu UTA. Ne bucurăm două-trei zile dar apoi 100% ne concentrăm pe derby-ul cu UTA, suporterii vor uita acest meci dacă nu vom câştiga, sunt convins”, a conchis Mera.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.