ASU Politehnica aşteaptă vizita „marinarilor” fără cel puţin o piesă importantă din...

ASU Politehnica aşteaptă vizita „marinarilor” fără cel puţin o piesă importantă din defensivă. Care sunt veştile bune dinaintea jocului cu SSC Farul

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” au parte mâine de un adversar accesibil la prima vedere. Nou promovata SSC Farul Constanţa stă mai prost în clasament, dar locurile ocupate pot fi o iluzie, aşa cum subliniază tehnicianul Cosmin Petruescu. Ceva mai bine clasată, ASU Politehnica nu-l va avea la dispoziţie pe stoperul Cristian Scutaru, în schimb Adrian Poparadu a fost recuperat din punct de vedere medical.

Farul are doar nouă puncte, cu două mai puţine decât bănăţenii, dar de când e pace la malul mării e de aşteptat ca şi echipa alb-albastră să funcţioneze mai bine. O „achiziţie” importantă a „marinarilor” e aducerea managerului sportiv Ionel Dănciulescu (ex-Dinamo).

„În primul rând trebuie să-i acordăm maximă seriozitate şi importanţă. Au avut un început mai tumultos, cu multe probleme interne, organizatorice. Am observat în ultimele două săptămâni că lucrurile au început să se aşeze, atât la nivel organizatoric, prin aducerea domnului Grigoraş antrenor, precum şi prin sosirea managerului sportiv Ionel Dănciulescu. Dar şi la nivelul lotului s-au întărit, prin aducerea portarului Popa. Am văzut mai multe jocuri ale lor, în ciuda faptului că au primit multe goluri, au şi inscris in multe partide… Meciul de la Chindia, deşi au pierdut categoric, 1-5, au fost mai mult goluri pe greşeli personale, lucru care l-au remediat, drept dovadă că au învins cu 1-0 Energeticianul, partidă abordată mult mai bine tactic.


Important e şi ce vom pune noi în practică. Spre deosebire de săptămâna anterioare am avut o perioadă mai lungă să pregătim acest joc. Fizic am avut timp să ne refacem. Şi medical lucrurile sunt pe un drum bun. Incetul cu incetul jucătorii devin apţi. Sperăm să facem un joc bun, foarte importante sunt punctele, poziţia actuală nu e una care să ne mulţumească”, a declarat Cosmin Petruescu, „principalul” lui ASU Poli.

Pe lângă Scutaru (suspendat pentru cumul de galbene), căpitanul Ioan Mera s-a antrenat separat, aşa că e posibil ca timişorenii să abordeze jocul, precum contra lui Sepsi, cu Nicolescu şi Coadă în centrul defensivei. Ceilalţi jucători care au acuzat probleme medicale în trecut au devenit apţi, aşa cum sunt cazurile lui Schieb şi Poparadu.

„Acest joc 100% depinde de noi, cum intrăm in teren, cum ne motivăm. Situaţia din clasament nu o reflectă pe cea din teren. Trebuie să luăm cele trei puncte… Am făcut un meci bun cu Sepsi, am primit aprecieri. Am fost sunat de prieteni, de domn profesor, îmi dă încredere acest lucru, cu toate că am ratat acel penalti…”, a spus fundaşul Ionuţ Coadă.

„Întâlnim încă o echipă de tradiţie a fotbalului românesc. Vin după o schimbare pe banca tehnică. Un lucru pozitiv pentru ei, încep să-şi regleze puţin jocul, am văzut meciul cu Energeticianul, au fost mult mai bine organizaţi. Noi vom face tot posibilul să câştigăm jocul. Avem o echipă mai experimentată…”, a precizat şi Bogdan Bozian.

Partida ASU Politehnica – SSC Farul Constanţa se dispută mâine, de la ora 12.00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în runda a 10-a a Ligii a II-a. La fel ca în săptămânile premergătoare timişorenii au mai disputat un test la mijloc de săptămână, de această dată elevii „Conferenţiarului” s-au impus cu 3-1 în faţa celor de la CNP Timişoara. Miholca (2) şi Istrătescu au marcat pentru alb-violeţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.