ASU Politehnica a muncit din greu pentru cele trei puncte cu Farul....

ASU Politehnica a muncit din greu pentru cele trei puncte cu Farul. Multe evenimente și în afara gazonului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ASU Politehnica a obținut trei puncte foarte importante in fața nou promovatei SSC Farul Constanța. Succesul s-a conturat greu deși amfitrionii au beneficiat din primul minut de superioritate numerică. Singurul gol al partidei a fost marcat de fundașul Ionuț Coadă in minutul 9.

Jocul dintre ASU Poli și SSC Farul a intârziat cu aproape zece minute deoarece timișorenii nu aveau la stadion o mașină de culoarea albă desemnată ca a doua ambulanță. In cele din urmă aceasta a ajuns iar startul partidei a fost ideal pentru bănățeni.

In minutul 2 Murariu reține din fața lui Nicolae Moise, acesta insă intervine cu piciorul și pentru acest fapt vede direct cartonașul roșu. In minutul 9 Bozian are o primă ocazie importană, dar șutul său e scos de portar. In urma cornerului lui Ignea insă ”Băieții in ghete” deschid scorul prin Ionuț Coadă, urcat bine la colțul lung acesta a reluat cu piciorul din câțiva metri. In minutu 14 același fundaș al alb-violeților și-a incercat șutul de la distanță, dar Popa s-a opus excelent.

Deși au fost in inferioritate, treptat ”marinarii” au echilibrat jocul și chiar și-au creat șanse. In minutul 17 Murariu a ieșit pe sub o minge, dar un fundaș a respins de pe linie și s-a acordat fault in atac.

In minutul 34 Jallow a pătruns periculos pe linia de fund, dar a fost blocat și nu a obținut nici măcar corner. Repriza secundă s-a incheiat cu șutul bun al lui Lazea, puțin pe lângă poartă.

Ritmul s-a păstrat in partea secundă, oaspeții nerenunțând la luptă și având câteva centrări foarte periculoase in fața porții. Gelu Velici (min. 57, 71) și-a incercat, fără noroc, șutul de la distanță. In timp ce Farul a replicat periculos prin Grigoraș. Apoi Lazea a avut un șut bun de la distanță cu zece minute inainte de final, dar fără concretizare, astfel că au fost emoții și in ultimele secunde, la zbaterile finale ale ”marinarilor” de a egala.

In ciuda victoriei ASU Poli rămâne cu 14 puncte tot pe locul 11. Farul a rămas in spate acum la cinci puncte distanță.

Incidente la pauză

La pauză a fost deranj in peluza oaspeților.


Cei șase suporteri fariști au fost atacați de susținători ai gazdelor, bannerul oaspeților fiind luat in vizor de ultrașii timișoreni. Ca de obicei apoi au intervenit și forțele de ordine, dar când totul era cam gata. Fanii constănțeni au părăsit stadionul iar cei ai gazdelor au revenit in sectoarele destinate lor.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Coadă, Nicolescu, D. Cojocaru – A. Ignea, Lazea, Poparadu (46 Schieb) – Bozian (89 Miholca), Bănică (46 Bedea), Velici. Antrenor: Cosmin Petruescu.

SSC Farul: M. Popa – Sabangeanu (85 R. Licu), Dombrovschi, Roumadi, Zamfir – Tudorică (78 G. Păun) , Doumbia – Al. Grigoraş (cpt.), Mbaka (78 Apostolache), Jallow – N. Moise. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cosmin Petruescu: ”Anticipam că ne așteaptă o partidă dificilă”

Antrenorul ”Băieților in ghete” recunoaște că echipa sa nu a impresionat astăzi. ”Anticipam că ne așteaptă o partidă dificilă in fața unei echipe care s-a organizat bine defensiv, lucru confirmat azi. Rămâne o victorie muncită. Am transpirat mai mult decât era cazul dacă ținem cont că am jucat cu un om in plus devreme… Nu am avut o răbdare mai mare la construcție, pentru că cu siguranță puteam să marcăm mai multe goluri… Importante au fost punctele, suntem conștienți că am invins, dar nu am convins. Mă bucur că Poparadu a revenit in echipă, era premeditat că va juca doar 45 de minute. La fel cum s-a intâmplat cu Marvin la Daco-Getica, sunt jucători importanți”, a spus Cosmin Petruescu, tehnicianul lui ASU Poli.

”Nu știam regulamentul la literă, știam că e nevoie de o ambulanță și o mașină, nu știam că culoarea mașinii trebuie să fie albă. Cu siguranță autoturismul va avea acea culoare data viitoare… Nu am avut emoții pentru că aveam foarte multe mașini albe in jurul stadionului”, a spus ”Conferențiarul” despre intârzierea startului partidei.

”Normal că am venit cu gândul de a scoate punct in deplasare, nu am făcut-o până acum. Dar din minutul 2 când joci in inferioritate toate planurile sunt date peste cap. Nu e ușor, apreciez efortul jucătorilor, se vede atitudinea, după atâția kilometri… Nu știu cum a fost decizia, a fost inițial o impingere a fundașului, a dorit să ciupească, nu cred că a fost intenție, ca să dai roșu. El are probabil acoperire, mai trebuie să știi fotbal să știi ce inseamnă să dezechlibrezi. Noi ne gândim că avem un nou drum de 800 și ceva de kilometri. Trebuie să ne pregătim pentru că miercuri ne așteaptă o partidă poate mai dificilă, cu U Cluj la revenirea pe stadionul Farul. Ne va fi foarte greu, vom avea și doi suspendați, avem timp să ne gândim”, a declarat Petre Grigoraș, tehnicianul Farului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.