Ripensia a obţinut un egal în extremis cu Energeticianul. ASU Politehnica a...

Ripensia a obţinut un egal în extremis cu Energeticianul. ASU Politehnica a confirmat la Brăila că e „pe val” înaintea derby-urilor

0
DISTRIBUIȚI

„Ripi” a pus capăt unei serii negative de trei eşecuri consecutive, dar nu s-a bucurat nici astăzi de succes pe „Dan Păltinişanu”. Roş-galbenii au fost conduşi jumătate de oră de Energeticianul, dar s-a încheiat egal, 1-1, după o nouă reuşită importantă a fundaşului Claudiu Apro. Concitadina ASU Politehnica, în schimb, a obţinut trei puncte oarecum anticipate la malul Dunării, impunându-se cu 2-0 pe terenul codaşei Dacia Unirea Brăila.

Oaspeţii au venit pe Bega cu un antrenor nou, Bogdan Andone, cel care tocmai înregistrase două succese la limită, 1-0, cu Ripensia şi ACS Poli, dar de pe banca Metaloglobusului. Aşa păreau să stea lucrurile şi acum după o primă repriză albă. În debutul părţii secunde oaspeţii au avut o bară prin Manole în minutul 54. Peste alte cinci minute Stoenac nu a ratat însă ţinta, învingându-l pe tânărul Dobre cu un şut din 17 metri.

Ripensia a forţat pe final şi a obţinut în cele din urmă măcar o parte din ceea ce a dorit. Era minutul 89 când Apro a tras din nou mult din afara careului şi a înscris în urma unei „libere” executat de Popa. S-a încheiat 1-1, un rezultat nu grozav, dar care poate oferi optimism roş-galbenilor.

Ripensia: Şt. Dobre – Ad. Popa, Străuţ, M. Toma, C. Toma (cpt.), Al. Popovici, Stoi (67 Apro), Anghelina (78 Kawagoe), Dumiter, Cluci (61 Monea), M. Gueye. Antrenor: Radu Suciu

Energeticianul: Bg. Miron – Tomozei (63 Leasă), D. Lung (cpt.), C. Achim, Andr. Dragu, C. Cristea, Vl. Tudorache, Al. Neacşa (55 Monea), L. Manole, Cioiu (74 Ninu), C. Neagu. Antrenor: Bogdan Andone.

„Am obţinut un punct important pentru moral. Mai ales că am întâlnit o echipă cu moral, o echipă bună, cu jucători valoroşi pentru nivelul Ligii a II-a. Am dat dovadă de putere de luptă şi de încredere. Amândouă aceste elemente ne-au ajutat să revenim şi să egalăm. Acestea ar fi primele concluzii. Altădată nu aveam forţa aceasta, morală după părerea mea, să putem forţa rezultatul, am crezut mai mult, şi la 1-1 am crezut, asta e extrem de important…”, a declarat Radu Suciu, directorul sportiv încă „interimar” pe banca ripensiştilor. Acesta a comentat pe scurt şi ceea ce pare iminenta sosire a lui Alexandru Pelici pe banca Ripensiei: „Eu l-am propus demult pe Sandu Pelici. Ne gândeam de mult la el, văd că şi noul preşedinte a împărtăşit această opţiune, dar nu ştiu mai mult… Cred că o să vină la un moment dat”.

În continuare Ripensia nu s-a bazat pe Cătălin Bădăuţă, dar nici pe Adrian Zaluschi, „pedepsiţi” cu pregătire fizică după evoluţii mai puţin strălucitoare.


În schimb, la timişoreni a debutat japonezul Takenori Kawagoe, după o lungă aşteptare birocratică. „El (n.r. Bădăuţă) a fost, să nu spunem scos din lot, nu a fost convocat pentru aceste două partide din motive ce ţin de bucătăria internă. Am ţinut să-l pregătim pe partea fizică, ni s-a părut că are de lucrat la acest capitol, la fel şi Zaluschi, …cei doi au potenţial peste ceilalţi, dar nu au reuşit să fie decisivi. Am decis că datorită carenţelor fizice s-au întâmplat aceste lucruri… Am mers în lot cu jucători muncitori. Nu aceasta e ideea, sperăm să-i avem cu noi, dar la capacitate fizică, să-şi aducă aportul la partea de alergătură, de muncă”, a explicat Suciu.

ASU Poli, tot pe 11, deşi a câştigat din nou

„Băieţii în ghete” şi-au îndeplinit misiunea pe terenul „lanternei”. În minutul 27 al partidei de la Brăila ASU Poli a deschis scorul prin Ionuţ Plămadă în urma unei pase de la Bozian în careu. Faza pornise de la un aut executat lung de Cherecheş. Gazdele puteau egalat opt minute mai târziu, dar lipsa de experienţă a lui Mucuţă i-a salvat pe timişoreni de la gol. Victoria oaspeţilor s-a concretizat în minutul 61, când Velici a punctat cu capul la centrarea ideală oferită de Bozian.

Trei puncte scontate însă deocamdată ASU Poli îşi păstrează locul 11, cu 17 puncte, la egalitate acum cu Energeticianul. Formaţia pregătită de Cosmin Petruescu s-a depărtat însă de zona inferioară şi s-a apropiat „economic” de prima jumătate.

Dacia Unirea Brăila: R. Avram (cpt.) – Gab. Niţă, Pleşa, Merville (82 Calu), Hîmpea – Maxin, Vitan, Lu, Van Der Driest (63 Ciucureanu) – Mucuţă, Bebey (75 Le Metayer). Antrenor: Florentin Petre.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Coadă, Scutaru (cpt.), Cherecheş – A. Ignea, Vidrăsan, Poparadu (64 Lazea, 76 Bedea) – Bozian (83 Miholca), I. Plămadă, Velici. Antrenor: Cosmin Petruescu.

„E o victorie meritată, muncită, pentru care am transpirat foarte mult. Nu a fost deloc ușor, dacă ne raportăm la condițiile de joc. Mă refer în primul rând la starea terenului, dar și la vânt, care și de data aceasta a bătut destul de puternic. Dar anticipam un meci de luptă, de angajament. Ne-am pregătit foarte bine și îi felicit pe băieți pentru modul în care au reușit să își respecte sarcinile de joc. Chiar dacă nu a fost un meci foarte spectaculos din punct de vedere tehnic, am acoperit foarte bine terenul din punct de vedere tactic și am înscris atunci când am avut această oportunitate. Pe lângă cele două goluri marcate, am mai avut alte situații bune de a înscrie, dar din păcate nu am reușit să mai fructificăm măcar una dintre aceste trei-patru ocazii. Sunt trei puncte importante, care confirmă momentul bun pe care îl traversăm. Chiar dacă nu am reușit să mai urcăm în clasament, am reușit totuși să ne apropiem de echipele din prima parte a clasamentului și, în același timp, să păstrăm o distanță considerabilă față de locurile din zona nisipurilor mișcătoare”, a spus Cosmin Petruescu.

Pentru ASU Poli urmează un octombrie de foc, în care va întâlni pe rând Ripensia, ACS Poli şi UTA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.