Galeria lui UTA şi-a anulat deplasarea la Timişoara. Al doilea derby al...

Galeria lui UTA şi-a anulat deplasarea la Timişoara. Al doilea derby al Vestului consecutiv cu solidaritate între fanii rivali

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Tragedia produsă ieri în Arad, în urma căruia doi membri ai galeriei lui UTA şi-au pierdut viaţa, i-a determinat pe fanii „Bătrânei Doamne” să-şi anuleze deplasarea la derby-ul cu ASU Politehnica. Suporterii timişoreni nu au rămas indiferenţi la suferinţa rivalilor şi au hotărât ca la acest meci să se concentreze strict pe încurajarea propriei echipe, fără trivialităţi.

Bogdan Mihoc şi Bogdan Moisi, suporteri arădeni care lucrau ieri seară chiar la coregrafia pentru derby, au decedat în urma teribilului accident produs în oraşul de pe Mureş. În maşină se aflau patru persoane iar unul dintre cei doi supravieţuitori, Claudiu Teacă, era rănit grav, dar acum se află în afara pericolului.

În urma necazului ultraşii arădeni au decis să nu meargă la meciul mult aşteptat de sâmbătă. „Nu există cuvinte care să poată exprima șocul și tristețea pe care o trăim. Doi dintre membrii peluzei noastre au murit în această seară într-un tragic accident petrecut după ce am terminat coregrafia pentru derby.

Suntem profund afectați de cele întâmplate și dorim să anunțăm că nu vom mai efectua deplasarea de sâmbătă.

Odihniți-vă în pace, Mihoc și Moisi! Nu vă vom uita niciodată…”, e mesajul postat pe pagina de Facebook Ultras Arad.

Încă de ieri seară reţelele de socializare au fost inundate cu mesajul „Fotbalul ne leagă pe toţi”, postat de mulţi fani ai rivalilor de pe Bega.


Susţinătorii lui ASU Politehnica vor lăsa de această dată la o parte adversitatea pentru UTA şi îşi vor încuraja strict echipa favorită.

„Peluza Sud Timişoara e alături de rivalii de la Arad în aceste momente tragice prin care trec. Ne arătăm regretul profund și transmitem condoleanțe familiilor îndurerate.

Evenimente ca acesta ne aduc aminte că înainte de orice suntem oameni. Un derby fără rivali în tribune nu are sens, iar la partida de sâmbătă nu vom arăta altceva decât strict susținere pentru echipa noastră iubită, la fel ca în orice alt meci de până acum.

Dumnezeu să îi ierte și să îi odihnească în pace!”, se arată în mesajul tifoseriei alb-violete.

La meci vor fi şi susţinători ai arădenilor, dar nu în mod organizat, sub formă de galerie.

Solidaritate, din nou

În ciuda rivalităţii care s-a lăsat cu incidente destul de grave de-a lungul timpului. Duelurile Poli – UTA au avut şi multe episoade „de pace”, la nivelul suporterilor. Unul dintre acestea a fost chiar în primăvară, când, conducerea clubului arădean a refuzat accestul galeriei vizitatoare la Şiria peste numărul de locuri destinat, deşi timişorenii aveau tichete. În semn de solidaritate ultraşii „Bătrânei Doamne” au refuzat să intre pe arena „Otto Grefner”. Meciul (0-0 pe teren) a avut şi o durată scurtă, 62 de minute, ASU Poli retrăgându-se de pe teren în semn de protest faţă de cele întâmplate în jurul partidei.

Partida ASU Politehnica – UTA se joacă mâine, de la ora 12.00, pe arena „Dan Păltinişanu”. Ambele echipe au 20 de puncte după 13 runde, arădenii au un golaveraj superior însă şi ocupă locul 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.