Derby îndoliat, dar nu fără tensiune în teren. ASU Politehnica a pierdut...

Derby îndoliat, dar nu fără tensiune în teren. ASU Politehnica a pierdut cu UTA deși a oferit iluzia renașterii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1164200692">

ASU Politehnica a cedat trei puncte importante acasă într-un derby atipic cu rivala UTA Arad. Meciul marcat de doliul ultrașilor oaspeți a fost câștigat de elevii lui Ionuț Popa cu 3-1 (2-0), mai ales grație startului de joc pozitiv.

Circa 4.000 de spectatori au venit să vadă un derby al Vestului indoliat de pierderea suferită de ultrașii Aradului. Inaintea jocului, dar și pe parcursul primelor 15 minute au fost mai multe momente speciale, in care ambele tabere le-au adus un ultim omagiu celor dispăruți in mod tragic.

Emoțiile au fost depășite mai ușor de alb-roșii lui Ionuț Popa, care au deschis scorul in minutul 14. Norbert Janos a fost lansat, a pătruns și a șutat pe lângă Murariu, ieșit in intâmpinare. Mai mult, la pauză avea să fie 2-0 pentru UTA. Același Janos a fost găsit in marginea careului mic de Rus și a finalizat simplu.

ASU Poli a avut șanse de a reveni in joc, dar inspirația a lipsit de multe ori. Așa cum a fost in minutul 57, când Velici a fost găsit bine in careu, dar a trimis prea slab cu capul pentru a-i da emoții lui Orlic.

Ocazia de revenire a venit in minutul 63. Velici i-a luat fața lui Orlic și a fost impiedicat neregulamentar de portar și Copaci. De această dată arbitrul Mihai Amorăriței a știut să ia decizia corectă și a dictat penalti. Iar fundașul a fost nevoit să părăsească gazonul in ambulanță, fiind acroşat la rândul său. Într-un târziu Bozian a executat lovitura de pedeapsă primită şi a marcât cu un șut in dreapta portarului, care a ghicit direcția.

”Băieții in ghete” au avut altă energie in partea a doua, mai ales după gol, dar s-au și precipitat in ofensivă. Dacă la poarta oaspeților Orlic s-a chinuit să respingă mai multe mingi de care alb-violeții nu au profitat, la poarta cealaltă, pe contraatac utiștii au scăpat o dată și au reușit să puncteze in minutul 87, Rus punctând din centrul careului, complet liber. Acesta primind mingea după o combinație cu Cubleșan. Putea fi chiar și 4-1 pentru oaspeți pe final, dar Pop a fost blocat de Murariu când gazdele nu se mai bucurau nici măcar de obișnuitele încurajări din tribună.

Imediat după golul de 1-3 jucătorii lui Cosmin Petruescu au făcut scut in jurul ”centralului” pentru o fază precedentă nesancționată iar Ignea a fost trimis mai devreme la vestiare.

În urma acestui rezultat UTA acumulează 23 de puncte iar ASU Poli rămâne la o victorie distanță în spate.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia (80 Lazea), Mera (cpt.), Scutaru (38 Nicolescu), Cherecheș – Ignea, Vidrăsan, Poparadu (86 Plămadă) – Bedea, Velici, Bozian. Antrenor: Cosmin Petruescu.

UTA Arad: Orlic – Costin, Al. Manea, S. Benga, Copaci (67 Cubleșan) – Vădrariu, Coulibaly – An. Enescu, N. Janos (75 Al. Pop), Petra (71 L. Oprea) – Cip. Rus (cpt.). Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.