Cosmin Petruescu, atent la mesajele transmise de Ionuţ Popa înainte de ASU...

Cosmin Petruescu, atent la mesajele transmise de Ionuţ Popa înainte de ASU Politehnica – UTA. Capitolul la care „Băieţii în ghete” sunt acoperiţi pentru derby

0
DISTRIBUIȚI
arhivă

ASU Politehnica întâlneşte sâmbătă marea rivală UTA Arad. Duel în care „Băieţii în ghete” au deja un capitol asigurat, cel al motivaţiei. Tehnicianul Cosmin Petruescu a spus că şi-a urmărit atent adversarii din Derby-ul vestului şi a interpretat adevăratul mesaj din spatele vorbelor transmise în ultimul timp de omologul Ionuţ Popa.

„E un meci care, dintr-un singur punct de vedere, poate fi pregătit motivaţional uşor, avem acest deja vu, meciuri de dată recentă pe care le-am disputat. Unul dintr-un calup de trei care presupun un consum… Toţi işi doresc să câştige astfel de derbiuri. Tactic e o partidă destul de dificilă, greu de pregătit, UTA are o bogată experienţă competiţională”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” susţine că a „citit” mesajul din spatele vorbelor lui Ionuţ Popa. „Au un antrenor care-şi calculează bine paşii. Am urmărit atent tot ce s-a intâmplat in tabăra adversă. Au inceput pregătirea jocului cu noi de două săptămâni, atât prin declaraţii cât si prin echipele folosite. Când a spus obiectiv locurile 10-15 a spus-o ca să ia presiunea de pe jucătorii tineri şi nu a dorit să pună presiune suplimentară pe ei. In ultimele declaraţii, când a făcut câteva declaraţii despre jucătorii cu experienţă, a făcut-o pentru a-i motiva pentru jocul cu noi… Vădrariu, Enescu, Manea şi alţii, toţi jucătorii aceştia cu experienţă vor fi in primul 11”, a spus Petruescu.

„Legat de jocul propriu zis al echipei UTA, e o echipă care a schimbat in permanenţă formula de start, uneori poate din cauza accidentărilor şi suspendărilor, alteori pentru că-şi doreau alt sistem. Uneori au alternat sistemele. Din informaţiile pe care le am, am inţeles că au jucat in două chiar trei sisteme. E greu de citit din acest punct de vedere. Dar suntem conştienţi că jucăm acasă, e important cum pregătim noi jocul din punct de vedere al fazei de construcţie, a fazei ofensive. Cred că va fi o partidă foarte disputată”, a adăugat tehnicianul lui ASU Politehnica. „Băieţii in ghete” nu acuză deocamdată nicio problemă medicală pentru intâlnirea din weekend.

„Am mai jucat la juniori impotriva lor, aştept să joc de mult timp impotriva lor.


Va fi foarte disputat, dar sperăm să câştigăm şi să facem suporterii timişoreni fericiţi”, a spus şi Gelu Velici despre duelul de sâmbătă.

In ultima intâlnire de pe „Dan Păltinişanu”, Dănuţ Bilia a contribuit din plin la victoria gazdelor, scor 2-1. „Intâlnim UTA, cel mai aşteptat meci pentru suflarea polistă, sperăm să facem un joc bun, să câştigăm, să-i facem fericiţi pe suporterii noştri. Cel mai frumos sentiment e să joci şi să fi căpitanul echipei şi să dai gol. Dintotdeauna mi-am dorit, de mic să joc intr-un Poli – UTA”, a spus „Bilă”. Fundaşul a fost o perioadă juniorul arădenior: „Imi doream şi când eram la UTA să joc impotriva lui Poli, dar intotdeauna in suflet am fost alb-violet”.

Partida ASU Politehnica – UTA se dispută sâmbătă, de la ora 12.00, pe arena „Dan Păltinişanu”, în etapa a 14-a a Ligii a II-a. Cele două rivale vestice se află la egalitatea de puncte, ambele au 20, arădenii stau mai bine, ocupă locul 10 graţie golaverajului superior.

Nu se răzbună pentru Şiria

Tichetele de intrare au fost deja puse în vânzare în Timişoara la clubul D’arc, din Piaţa Unirii, preţul unui bilet este 10 lei. În ceea ce priveşte intrarea fanilor adverşi, aceştia vor achiziţiona tichetele doar în ziua meciului, la intrarea în sectorul destinat lor. Decizie luată pentru a evitat problemele legate de distribuţie. Utiştii nu vor avea restricţii ca număr, precum a fost cazul poliştilor care au vrut să vadă jocul din primăvară de la Şiria. (Abandonat de ASU Politehnica în după minutul 60 în semn de protest că suporterii nu au fost lăsaţi pe arenă deşi aveau bilete.) În schimb, discuţiile organizatorilor despre bilete au fost purtate direct cu Suporter Club UTA după ostilitatea arătată de conducerea clubului arădean în meciul trecut. Ca de obicei oaspeţii vor sta în sectorul amenajat de la peluza nord, unde, dacă e cazul, pot intra şi 1.500 de persoane. Cei mai mulţi suporteri arădeni vor efectua deplasarea cu autocarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.