Au reînceput lucrările la Podul Dragalina, după câteva luni de pauză

Au reînceput lucrările la Podul Dragalina, după câteva luni de pauză

0
DISTRIBUIȚI

podul dragalina

După ce toată vara nu s-a lucrat deloc la Podul Dragalina, începând de ieri, muncitorii au revenit pe șantier. Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că după ce proiectul a fost modificat s-a putut da ordinul de reîncepere a lucrărilor.

„Ieri am dat ordin de începere a lucrărilor, de reluare a lucrărilor mai bine zis, la Podul Dragalina. Din 12 iunie lucrările au fost sistate acolo din motive pe care le-am explicat de mai multe ori. S-a impus o modificare de proiect și abia după ce proiectantul a venit cu versiunea de proiect adusă la zi și cu dispozițiile de șantier respective, derivate din modificările făcute, s-a putut da ordin de începere a lucrărilor. Așadar, trebuie să profite firma executantă de vremea bună și să execute cât mai mult din ceea ce e de făcut acolo până la venirea iernii, astfel încât în 2019 să putem finaliza cât mai repede aceste lucrări extrem de importante”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că sunt șanse mici să fie reluată circulația tramvaielor peste Podul Dragalina în această iarnă.

Vă reamintim că ordinele de începere a lucrărilor de modernizare și extindere a podurilor Dragalina și Eroilor au fost date la sfârșitul lunii aprilie.


De la începutul verii, circulația tramvaielor spre gară a fost oprită, iar traficul auto pe Podul Dragalina a fost restricționat. În ceea ce privește Podul Eroilor, acesta a fost închis complet circulației. Din păcate, la Podul Dragalina muncitorii nu au lucrat nici două săptămâni, lucrările fiind stopate pentru că, explica Nicolae Robu, “s-a constatat pe teren că sunt mai multe rețele de utilități în subteran și în alte poziții decât cele din documente. Prin urmare, a fost nevoie ca proiectantul să vină cu alte soluții față de cele date inițial, în acord cu ceea ce s-a găsit în subteran”.
“Ambele poduri sunt extrem de importante, și Eroilor și Dragalina, dar Podul Dragalina are totuși un plus de contribuție la fluența

traficului în oraș. Să nu uităm că pe Podul Dragalina trec și liniile de tramvai. Ambele vor fi extinse la patru benzi și vor avea o anvergură impresionantă. De la 10,5 metri lățime se va ajunge la 25 metri lățime. Vreau să înțeleagă toată lumea că nu este vorba de o simplă reabilitare, deci, pe de o parte se face reabilitarea a ceea ce avem construit, dar pe de altă parte, practic se construiesc două poduri noi, pe lângă fiecare cele două poduri existente”, a mai detaliat, astăzi, Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, se lucrează în continuare și la Podul Eroilor.

Lucrările la Podul Dragalina sunt realizate de Tehnodomus SRL și costă 5,3 milioane de lei, fără TVA, iar cele de la Podul Eroilor sunt realizate de Superconstruct SRL și Pod Construct SRL, în schimbul sumei de 3,1 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.