Autorizaţia de securitate la incendiu a Hotelului Roma, mistuit de flăcări, verificată...

Autorizaţia de securitate la incendiu a Hotelului Roma, mistuit de flăcări, verificată de pompieri. Documentul a fost emis în urmă cu 17 ani

0
DISTRIBUIȚI
Foto: captură video Info Trafic jud. Timiş

Specialiştii de la ISU Banat au demarat o anchetă care să stabilească de la ce a pornit incendiul mistuitor de la Hotel Roma, dar şi în ce măsură autorizaţia de securitate la incendiu mai este sau nu valabilă.

Autorizaţia a fost eliberată în 2001, potrivit ISU Timiş.


Pompierii au fost în control acolo, ultima dată, în 2016 şi i-au amendat pe administratorii hotelului după ce au constatat mai multe nereguli, printre care: neverificarea instalației electrice de către personalul specializat, lipsa detectorului de gaz din bucătărie, neasigurarea întreținerii și verificării iluminatului pentru evacuarea din clădire.

„Autorizaţia emisă în 2001 este valabilă pe toată perioada existenţei construcţiei, atât timp cât nu s-au adus modificări constructive sau schimbări de destinaţie. Pentru valabilitate, atât autorizaţia, cât şi documentaţia care a stat la baza emiterii autorizaţiei trebuie să fie păstrată în original la administrator. Iar comisia va cerceta acest aspect, valabilitatea autorizaţiei în momentul producerii incendiului”, a declarat, astăzi, pentru PRESSALERT.ro, sergent major Valentina Sârbu.

Incendiul care a distrus parţial Hotel Roma din Complexul Studenţesc a izbucnit ieri noapte, de la o terasă de lemn şi s-a extins la acoperiş. Pompierii au intervenit două ore pentru stingerea flăcărilor. Nouă persoane – 8 turişti şi un angajat –  au fost evacuate din clădire. Nimeni nu a fost rănit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.