Bani de la UE pentru dotarea celei mai aglomerate secții a Spitalului...

Bani de la UE pentru dotarea celei mai aglomerate secții a Spitalului Județean Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

upu judetean

Consiliul Județean Timiș este la un pas de a primi o sumă importantă de bani de la Uniunea Europeană cu care-și propune să extindă și să doteze cu echipamente medicale performante cea mai aglomerată secție a Spitalului Județean Timișoara. Este vorba de Unitatea de Primiri Urgențe care, în cazul în care va primi finanțare europeană, va putea trata mai eficient un număr mai mare de bolnavi.

Astfel, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Timiș, pe masa aleșilor au stat două proiecte de hotărâre privind aprobarea unor modificări la proiectul depus deja de instituție la Agenția de Dezvoltare Regională Vest. Valoarea proiectului este de aproape șapte milioane de lei.

“În cele două proiecte pe care le-am aprobat astăzi, în ședința extraordinară, pentru spitalul județean s-au aprobat anumite modificări privind proiectul pe care l-am depus la ADR Vest pentru obținerea unei finanțări europene, modernizarea unității de primiri urgențe și dotarea cu echipamente medicale, un proiect de aproximativ șapte milioane de lei.


Sper ca, cu aceste modificări pe care le vom transmite zilele acestea ADR-ului, să obținem și contractul de finanțare, astfel încât să-l punem în practică. Sunt modificări solicitate de către echipa medicală de la unitatea de primiri urgențe, privind extinderea zonei de primiri urgențe, sunt modificări privind fluxul medical în cadrul unității de primiri urgențe și dotarea cu echipamente medicale, conform solicitărilor doctorilor de la unitatea de primiri urgențe. Proiectul este depus de aproximativ trei luni de zile și sper să-l și semnăm într-o lună de zile”, a explicat Călin Dobra.

Potrivit șefului CJ Timiș, lucrările de extindere a UPU din cadrul Spitalului Județean Timișoara ar putea începe anul viitor, iar activitatea medicală nu va fi afectată în timpul derulării lor.

“Ținând cont că nu discutăm de lucrări ample, după semnarea contractului de finanțare, demarăm proiectarea și, bineînțeles, contractul de execuție al lucrării, asta ar însemna că de anul viitor se poate pune în practică. Aici discutăm de un sprijin pentru actuala secție UPU din cadrul spitalului județean. De aceea discutăm de o extindere, discutăm de modernizarea spațiilor respective și echipamente medicale. Din ce am discutat cu echipa medicală, ținând cont că poate discutăm de cea mai importantă și cea mai aglomerată secție din cadrul spitalului județean, unitatea de primiri urgențe, vor face în așa fel încât să nu se afecteze activitatea medicală”, a mai precizat Călin Dobra.

Vă reamintim că, în viitor, urmează să fie realizată lângă Spitalul Județean Timișoara o altă Unitate de Primiri Urgențe, în cadrul unui proiect gestionat de Ministerul Sănătății și finanțat cu bani de la Banca Mondială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.