Biciclete zburătoare, acrobați și sute de voluntari în cadrul unui eveniment spectaculos...

Biciclete zburătoare, acrobați și sute de voluntari în cadrul unui eveniment spectaculos pe malul Begăi FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Câteva mii de persoane au asistat, seara trecută, în fostul port al orașului Timișoara, pe malul Begăi, la un eveniment spectaculos prin care a fost spusă povestea orașului. Este vorba de un show de lumină, sunet, dans și acrobații inedite, care a fost organizat în cadrul programului Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021.

Potrivit organizatorilor, au fost implicați aproximativ 200 de voluntari cu vârste între 15 și 70 de ani, fiind folosite pentru realizarea spectacolului două macarale de 80, respectiv 130 de tone, video-mapări cu proiectoare de 100.000 de lumeni, barje, bărci și alte elemente tehnice.

Spectacolul „Lumen”, realizat în cadrul programului intitulat „BEGA”, s-a desfășurat atât pe malurile râului care străbate Timișoara, cât și în aer. Astfel, timișorenii prezenți au putut urmări pe cer acrobați într-un carusel cu biciclete zburătoare sau chiar și o cameră plutitoare, suspendată de brațele unei macarale.
Spectacolul, care durează 45 de minute, se va juca și sâmbătă și duminică, în fostul port al Timișoarei, de la ora 20.00.

„BEGA! este un program principal Timișoara 2021 creat de PLAI împreună cu comunitatea creativă a orașului Timișoara, cu scopul de a activa malurile râului Bega și de a atrage locuitorii orașului spre acestea, implicându-i în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională”, a informat Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.