Cel mai lung pod maritim din lume a fost inaugurat în China....

Cel mai lung pod maritim din lume a fost inaugurat în China. În câţi ani a fost ridicat FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-322275585">

Cel mai lung pod de trecere a mării din lume a fost deschis oficial în China. Acesta leagă Hong Kong și Macao de Zhuhai, un principal oraș chinezesc.

Podul se întinde pe 55 de kilometri şi încorporează 400.000 de tone de oţel, scriu jurnaliştii de la CNN, şi include un tunel scufundat de 6,7 kilometri. Construcţia a fost finalizată în 9 ani, iar costurile proiectului s-au ridicat la 20 de miliarde de dolari.

Potrivit sursei citate, podul este un element-cheie al planului Chinei pentru o zonă de golf mai mare, care acoperă 56.500 kilometri pătrați din sudul Chinei și cuprinde 11 orașe, inclusiv Hong Kong și Macao, care găzduiesc un număr de 68 de milioane de locuitori.

Cei care susţin proiectul spun că podul va reduce în mod semnificativ timpul de călătorie între oraşe, permiţându-le navelor şi turiştilor să se mişte cu uşurinţă în regiune. Însă proprietarii de mașini private din Hong Kong nu vor putea să treacă podul fără un permis special. Pentru criticii guvernului chinez, podul este văzut ca un instrument pentru a trage Hong Kongul – care are o legislatură semi-democrată și o justiție independentă – mai aproape de aderența Beijingului.

Există şi câteva controverse legate de proiect. Delta râului Pearl găzduiește o populație de delfini albi chinezi pe cale de dispariție care a fost afectată de eforturile masive de recuperare a terenurilor din Hong Kong și din alte orașe.

Sursă foto: captură video CNN.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.