Cel mai recent album al timișorenilor Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu a...

Cel mai recent album al timișorenilor Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu a ajuns în topul internațional Bandcamp

0
DISTRIBUIȚI

„Cartea de Piatră”, cel mai recent album creat de timișorenii Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu, a fost selectat în topul The Best New Ambient on Bandcamp al lunii octombrie.

Materialul, înregistrat live în timpul unui concert susținut de către cei doi artiști în Mănăstirea Sfânta Maria din Radna, a fost lansat la începutul lunii septembrie și reprezintă materializarea într-un album full-leght a unei colaborări ce durează de opt ani.
Cartea de Piatră uimește prin armonia creată între sunetul electronic pur, desprins din oniric, specific lui Daniel Dorobanțu și solo-urile de trompetă ale lui Petre Ionuțescu, armonie ce transporta auditoriul spre culmile reflecției și ale inspirației.


Topul este realizat lunar de Aurora Mitchell, care selectează și recomandă cele mai bune compoziții din spectrul muzicii ambiental lansate recent. Recenzia sa laudă talentul de trompetist a lui Petre, sunetele electronice ale lui Daniel și echilibrul dintre acestea.

Albumul celor doi membri Thy Veils a fost selectat alături de alte șapte compoziții muzicale din întreaga lume, caracterul inovator constând în însăși poziționarea stilistică a materialului, care se află la intersecția dintre ambient, modern classical și jazz. Partea vizuală a topului este reprezentată de coperta albumului Cartea de Piatră, realizată de Georgiana Feidi. În perioada următoare urmează a fi lansată și varianta videografică a materialului, un mixt între cadre cinematografice și video art, specifice lui Daniel Dorobanțu, privit de această dată din perspectiva de artist vizual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.