Cele mai de succes afaceri sunt premiate, la Timişoara. Topul firmelor e...

Cele mai de succes afaceri sunt premiate, la Timişoara. Topul firmelor e gata

0
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş alege şi premiază an de an cele mai bune societăţi comerciale locale. După o selecţie riguroasă, afacerile care au avut cele mai bune rezultate în anul precedent sunt evidenţiate, iar conducătorii lor primesc trofee.

La fel va fi şi în acest an, la ediţia cu numărul 25 a evenimentului. CCIAT organizează în 26 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri, Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din județul Timiș. Topurile județene sunt organizate de camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice la nivel național. Pentru realizarea clasamentului, se prelucrează numai bilanţurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanţelor Publice, au anunţat, astăzi, reprezentanţii CCIAT.

În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minimum 100.000 de lei, în cazul microîntreprinderilor și minimum 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități. Nu sunt admise în clasament grupurile de interes economic (GIE), firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul  asigurărilor sociale şi bugetul statului şi impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale depăşeşte cuantumul creanţelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului, firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă şi nici firmele care, la data realizării clasamentului, se află în stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate sau insolvenţă.

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate – cercetare-dezvoltare și high-tech, industrie, agricultură, silvicultură, pescuit, construcții, servicii, comerț şi turism; 251 de grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime.

Clasamentul Topului Firmelor din județul Timiș pentru anul 2017 reunește 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe 7 domenii de axctivitate, grupe şi clase de mărime, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului.

Firmele membre CCIAT cu cotizația la zi primesc o bonificație de 10% din punctajul total. Totodată, 238 firme a căror perseverenţă le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în top în ultimii șapte ani vor fi distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Medodologia de realizare a Topului Firmelor și clasamentul pot fi consultate pe site-ul CCIAT.

O comparație realizată între topul din 2016 vs. topul din 2017 arată că numărul de firme care au îndeplinit condițiile de eligibilitate a crscut de la 8.554 la 9.169; numărul de firme care au depus bilanțul contabil pentru excercițiul financiar trecut la termenul prevăzut de lege a crescut de la 28.567 la 30.071; numărul firmelor clasate în top pe pe locurile I, II şi III a urcat de la 1.767 firme la 1.787 firme; numărul firmelor distinse cu Trofeul de Excelență a urcat de la 111 firme la 238 firme.

La prima ediție a Topului Firmelor din Județul Timiș pentru 1993 au intrat în competiție 178 de firme din 9.500 care au depus bilanțul contabil.

În acest an vor fi acordate şi o serie de premii speciale.


Cea de-a 10-a ediţie a Topului Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul şi rolul pe care universităţile timişene le deţin în elita învăţământului academic românesc, cât și calitatea comunicării şi colaborării prin proiecte comune viabile menite creșterii performanțelor mediului antreprenorial.

Ediția de anul acesta a topului stă sub semnul Centenarului Marii Uniri, dar și a aniversării a 25 ani de când CCIA Timiș organizează evenimentul. În acest context, CCIA Timiș acordă diplome aniversare unor firme membre care anul acesta împlinesc 25 ani de la înființare: S.C. COTTONTEX SRL, Cofetăria CODRINA, S.C. DUCODAN SRL, Imprimeria MIRTON, S.C. GINETTE FASHION, CAN-LEO SRL Jimbolia. Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara va primi diploma aniversară „25 ani de inimă sănătoasă”. Totodată, pentru prezența neîntreruptă timp de 25 ani în topul firmelor timișene, două societăți comerciale timişorene, ELBA şi Grafoprint, vor fi distinse cu trofeul „25 ani de Excelenţă în Afaceri”, ca recunoaştere a locului binemeritat pe care cele două companii îl dețin în elita afacerilor timișene.

Ca la fiecare ediție, CCIA Timiș acordă premii și distincții speciale unor firme, asociații și instituții pentru realizări de excepție în domenii precum: responsabilitate socială, investiții, branding, ștafeta generațiilor, învățământ profesional în sistem dual, start-up inovativ şi altele.

În semn de apreciere pentru cea mai inovativă, vizibilă și de impact implicare în comunitate, prin proiectul imobiliar ISHO, o alternativă contemporană și concept unic de locuire în România, compania Mulberry Development (Ovidiu Șandor) este distinsă cu trofeul de  excelență pentru investiții cu impact major asupra calității vieții. Trofeul de excelență “Brandul anului” este acordat Clinicilor Medici’s Timișoara pentru rebrandingul profesionist și noua imagine de marcă Medici’s.

Cea de-a doua ediție a Trofeului „Stafeta Generatiilor – Cheia Succesului” revine firmei Berg Banat Timișoara în semn de admirație și prețuire pentru povestea de succes a unei familii al cărui destin profesional este trasat de nevoia continuității și a tradiției.

Pentru a patra oară consecutiv, CCIA Timiș acordă trofeul de  excelență pentru responsabilitate socială Asociației non-profit pentru Anestezie-Terapie Intensivă „Aurel Mogoșanu” și Fundației Ronald McDonald’s.

În premieră în istoria Topului Firmelor din Județul Timiș, CCIA Timiș acordă diplome de excelență pentru învățământ profesional în sistem dual unui număr de șase unități de învățământ tehnologic din Timișoara și Lugoj: Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic de Vest, Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara și  Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” și Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj.

În calitate de partener unic și oficial în România al Programului Climate KIC, CCIA Timiș acordă, pentru a 3-a oară consecutiv, trofeul de excelență Climate KIC, care anul acesta va fi acordat unui start-up inovativ RAWKERS Timișoara, prima firmă producătoare de brânză raw-vegană din România.

Topul Firmelor din județul Timiș reunește la fiecare ediție peste 800 de participanţi – reprezentanţi ai mediului de afaceri, înalți oficiali ai administrației publice centrale, regionale și locale, diplomați, reprezentanți de marcă ai mediului academic, magistrați, asociaţii de afaceri, camere de comerț din țară și străinătate, colaboratori şi parteneri ai CCIA Timiş, mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.