#Colectiv. Timişorenii aduc un omagiu victimelor tragediei care a avut loc acum...

#Colectiv. Timişorenii aduc un omagiu victimelor tragediei care a avut loc acum trei ani

0
DISTRIBUIȚI
lumanare
Timișorenii comemorează victimele din Colectiv

Timişorenii sunt chemaţi, astăzi, în Piaţa Operei să comemoreze trei ani de la tragedia din clubul Colectiv.

Invitaţia este pentru ora 17. „Ieşim în stradă în memoria tinerilor nevinovaţi ce au murit în urma incendiului. Pe lângă incendiul din acest club, corupţia a fost unul dintre principalele motive pentru care ei au murit. Nu suntem pregătiţi ca ţară pentru un alt eveniment asemănător! Nu s-au luat măsuri! Nimic nu s-a schimbat, în ciuda protestelor, lacrimilor celor răniţi sau a rudelor rămase în doliu. Ieşim să punem o lumânare, o floare. Şi să arătăm că nu uităm”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului organizat de Răzvan Codreanu.

În capitală, de la ora 19:00 va fi organizat „Marşul Chitarelor”, în Piaţa Unirii. În această dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor tragediei de la Colectiv.

30 octombrie 2015, ora 22:32

Specialiştii INSEMEX au reconstituit incendiul din clubul Colectiv şi, potrivit lor, focul a pornit de la secunda zero a jocului de artificii.


Iar acestea au durat fix 15 secunde, scriu jurnaliştii Digi24. 

Primul care a văzut flacăra pe stâlpul de lângă scenă a fost Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, care a spus: „Asta nu era în program!” şi a cerut un extinctor. În nici nouă secunde, flăcările au cuprins întreg plafonul clubului. Totul a durat 153 de secunde, scrie sursa citată.

În 30 octombrie 2015, în urma incendiului din Colectiv, 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi. Supravieţuitorii încă se luptă cu rănile şi operaţiile la care sunt supuşi.

Mai multe anchete penale sunt în desfăşurare, dar până acum nu a fost identificat niciun vinovat. Mii de oameni au ieşit în stadă în 3 noiembrie 2015, ca să ceară demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. A doua zi, Victor Ponta a demisionat, la fel şi Cristian Popesu Piedone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.