Colterm pune gaj ultimele bunuri de valoare pentru datoria enormă către Aquatim....

Colterm pune gaj ultimele bunuri de valoare pentru datoria enormă către Aquatim. Ce spune compania de apă

1
DISTRIBUIȚI

Colterm nu reuşeşte să scape de datorii. După ce, în urmă cu aproximativ o lună, timișorenii au rămas fără apă caldă pentru că E.on a tăiat a doua oară în acest an gazul către Colterm, din cauza datoriilor, societatea riscă să rămână și fără apă.

Până în 30 iunie anul acesta, Colterm avea o datorie de peste 15,6 milioane de lei către Aquatim, societatea de apă și canal a Timișoarei, care furnizează apa rece pe care compania de termoficare o încălzește. La mijlocul lunii iulie a fost încheiat între Aquatim, Primăria Timișoara și Colterm un contract de cesiune de creață pentru 10,9 milioane de lei, iar un dosar având ca obiect executarea silită a sumei de aproape trei milioane de lei s-a aflat pe rolul unui birou de executor judecătoresc. Pentru facturi emise până la data de 30 iunie, în valoare de 1,8 milioane de lei, reprezentând “contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare prestate, care deși sunt titluri executorii”, nu a fost solicitată încă începerea executării silite.

Astfel, ieri, în ședința Adunării Generale a Acționarilor a Colterm s-a decis mandarea directorului general, Emil Șerpe, să constituie “garanții reale, respectiv ipoteca de rang I, în favoarea creditoarei Aquatim Timișoara”, asupra a patru bunuri. Este vorba de un apartament cu patru camere, amplasat pe str. Arh. Victor Vlad din Timișoara, evaluat la 90.000 de euro, un teren intravilan, cu acces din strada Gloriei, cu o suprafață de 1.956 mp, în valoare de un milion de lei, un teren cu clădire stație pompe și birouri, aflat pe str. Spl. Kunz, în valoare de aproape 1,8 milioane de lei, și o clădire în valoare de 414.000 lei.

“Menționăm că instituirea unor garanții reale asupra acestor bunuri a reprezentat o condiție obligatorie în nota de conciliere încheiată între societatea noastră cu creditoarea Aquatim în vederea suspendării executării silite aflate pe rolul BEJ Pașca Narcis și pentru a asigura funcționarea în condiții optime a Colterm în sezonul rece.


Precizăm că la data prezentului, creditoarea Aquatim SA și-a respectat obligațiile asumate prin nota de consiliere, în sensul că executarea silită împotriva societății noastre este suspendată. În măsura în care societatea noastră nu îşi respectă obligația de constituire a garanțiilor reale asumată prin notă, creditoarea Aquatim SA va proceda la repunerea pe rol a executării silite împotriva societății noastre”, scrie în raportul privind constituirea de garanții reale.

În nota de conciliere semnată între Aquatim și Colterm, în această vară, se mai arată că societatea de termoficare va plăti un milion de lei obținuți în urma vânzării unei cabane care se află în stațiunea Muntele Mic sau din vânzarea altor active.

De asemenea, 4,7 milioane de lei, reprezentând diferența dintre soldul de la data de 30 iunie, care era de 15,6 milioane de lei, și prețul cesiunii, vor fi achitați eșalonat. Astfel, o sumă de aproape trei milioane de lei a fost eșalonată pe 12 luni, iar suma de 1,8 milioane de lei pe 20 luni.

“Părțile convin că în situația în care debitoarea Colterm nu va respecta graficul de eșalonare convenit și nu va achita în două luni consecutive rata, plus facturile curente ajunse la scadența Aquatim SA, va proceda la inițierea tuturor demersurilor legale pentru recuperarea creanței, respectiv încetarea furnizării serviciului de apă și canalizare”, scrie în nota de conciliere.

Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a confirmat că societatea de termoficare are o datorie de aproape 16 milioane de lei și deocamdată Colterm nu a fost executată silit. “Da, Colterm are o datorie la noi. Avem o eșalonare cu Colterm, nu i-am executat silit, nu am ajuns încă acolo, pentru că am semnat o reeșalonare. Noi le furnizăm apa rece, iar Colterm o încălzește și o livrează ca și apă caldă. Datoriile sunt din costurile lor de exploatare din decursul timpului. Colterm a mai plătit din când în când, nu au fost perioade în care să nu plătească deloc, doar că s-a ajuns la această datorie, iar o parte din ea este preluată de către Primăria Timișoara”, a explicat Ilie Vlaicu.

1 COMENTARIU

 1. Intreaba cineva cum au fost majorate salariile si cum au fost facute angajarile la Colterm.
  In primul rind au fost cooptati copii sefilor din institutiile de control ; singura conditie a fost aceea de a fi pe placul conducerii PNL.
  Salariile acestor beizadele au fost crescute fara limita
  In realitate din vinzarea imobilelor proprietatea Colterm se platesc salariile beizadelelor
  Asta nu se numeste frauda???
  DNA unde dormi? In izmene ?
  Hai curaj ca filiera Colterm de la DNA a fost pensionata. Mai sint si altele?
  Chiar si Parchetul Curtii de Apel se poate trezi dupa ce fiica doamnei va pleca de acolo. Curaj! Spargeti buba.
  Sau sa ma astept la o noua actiune in daune ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.