Concerte, arhitectură și poezie în luna octombrie, cu Centrul Cultural Francez din...

Concerte, arhitectură și poezie în luna octombrie, cu Centrul Cultural Francez din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Conferinţa „Case accesibile, politici integrate”, care va avea loc în cadrul Bienalei de Arhitectură din Timişoara, îşi propune să trateze relaţia dintre planificare urbană şi locuire şi să stabilească rolul administraţiei publice şi al actorilor privaţi în îmbunătăţirea calităţii locuirii colective, se va desfăşura în 12 octombrie, între orele 15:00 şi 19:00 la Consiliul Judeţean Timiş, şi va număra, printre participanţi, şi arhitecţi francezi, veniţi la Timişoara cu sprijinul Institutului Francez. Este vorba de Christophe Ouhayoun, arhitect la biroul parizian KOZ, şi Laurence Hohn, consilier pentru habitat şi coordonator de proiecte transversale în cadrul Ministerului Coeziunii Teritoriale din Franţa.

Trupa pariziană Collektor va fi prezentă în 15 octombrie, de la ora 21:00, la Zaza Fain Party, unde va improviza pe muzică electronică, african groove şi rock.


Collektor se pregăteşte să-şi lanseze albumul de debut, care se prefigurează a fi cel mai bun album de rock şi jazz al anului şi unul din cele mai bune albume lansate în 2018.

În aceeaşi zi, de la ora 19:00, în aula Bibliotecii Centrale Universitare va avea loc o serată literar-muzicală organizată de Facultatea de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest, la care muzica unor compozitoare de origine română care fac parte din trei generaţii se va întâlni cu texte ale unor poeţi timişoreni. În cadrul seratei vor fi prezentate în primă audiţie lucrări compuse de Adina Dumitrescu, Dana Cristina Probst şi Mariana Ungureanu, de un ansamblu alcătuit din profesori ai facultăţii de muzică şi angajaţi ai filarmonicii timişorene, care şi-a propus să promoveze lucrări de referinţă din repertoriul contemporan. Vor fi citite, de asemenea, poeme de Eugen Bunaru, Borco Ilin, Marian Oprea, Gabriel Timoceanu şi Robert Şerban, care va fi şi prezentatorul evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.