Consilierul local PSD Dan Idolu: Se lucrează la modul neserios la Primăria...

Consilierul local PSD Dan Idolu: Se lucrează la modul neserios la Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

După scandalurile din ultimele două ședințe extraordinare din Consiliul Local Timișoara, izbucnite în special între primarul Nicolae Robu și Dan Idolu, liderul consilierilor locali PSD, astăzi, a fost organizată o conferință de presă la sediul PSD Timiș, în care au fost date explicații suplimentare cu privire la nemulțumirile pesediștilor.

Dan Idolu a ținut să precizeze că aleșii locali PSD sunt de acord să voteze proiectele urgente, dar doar dacă se dovedește acest lucru.

„Este clar că definiția de ședință de îndată sau extraordinară înseamnă că se întâmplă lucruri care trebuie analizate, dezbătute și eventual aprobate foarte urgente, nu importante. Am înțeles că sunt două proiecte pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de vineri, care s-au dovedit că nu sunt nici alea urgente. Dar la ora 14.10 ni se aduce o listă cu 11 puncte suplimentare. Nu am fost iresponsabili să votăm ceva despre care nu știm. Am spus că suntem de acord să votăm toate lucrurile importante, urgente, dacă se dovedește urgența, dar suntem oameni mari și știm să facem deosebirea între important și urgent. Dacă urma o ședință miercuri, programată legal, cu notificare prealabilă, de ce trebuia să ne întâlnim și vineri? Viața a demonstrat că nu a fost nimic urgent. Pe moment nu ne-am dat seama care e urgența și nimeni nu a putut să ne spună, în afară de țipete și urlete, și s-a dovedit că ieri, în ședința de plen, au putut fi votate, doar unul dintre proiecte a fost retras. Întrebarea care ne-o punem retoric este de ce nu se lucrează organizat, și asta e marea problemă a Primăriei Timișoara. Nu consiliul local e de vină că ajung târziu proiectele, poate nici primarul, poate că este o victimă, nu cred asta, pentru că el este managerul și trebuie să răspundă”, a afirmat consilierul local PSD.

De asemenea, Dan Idolu a precizat că, ieri, pe ordinea de zi a ședinței, cele unsprezece puncte care nu au fost votate vineri, se aflau împrăștiate printre cele 79 de proiecte. Astfel, a solicitat ca proiectele importante să fie votate primele, plus ca, în viitor, acestea să fie însoțite de o notă de justificare a urgenței.


„Dacă sunt atât de urgente, să le discutăm la început, nu după trei, patru ore, când poate suntem obosiți toți, când poate se pot ascunde niște lucruri”.

Totodată, liderul consilierilor locali PSD a vorbit despre proiectul cu privire la realizarea unei parcări de 600 de locuri în Parcul Botanic, pentru Spitalul Municipal Timișoara, care a fost retras de pe ordinea de zi de ieri, în urma unor discuții fără rezultat care au durat aproape o oră.

„Unul dintre subiectele care era urgent vineri, pe care noi am spus că îl susținem ca idee, era vorba de o notă de oportunitate vizavi de extinderea cu o altă latură la spitalul municipal și construcția unei parcări cu 600 de locuri. Aici e vorba de milioane de euro, trebuie verificate documentele, sunt sau nu în regulă, nu știam nimic. Miercuri am aflat de la directorul spitalului că e urgent pentru că pe 15 decembrie expiră contractul cu proiectantul. Atunci lăsați-ne să avem viza arhitectului șef, nici miercuri nu am avut documente, decât cele semnate de domnul primar Robu și de domnul Culiță Chiș. Vrem să discutăm cu arhitectul șef, în comisii, să nu ne trezim că începem o lucrare, o blocăm și țipăm pe arheologi sau pe cei de la direcția de cultură. Asta ca să arat caracterul neserios cu care se lucrează în Primăria Timișoara și la care noi nu vrem să fim părtași”, a detaliat Dan Idolu.

La conferința de presă a fost prezent și consilierul județean PSD Mihai Ritivoiu, pentru a comenta situația de ieri din timpul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Timiș, când mai mulți aleși s-au plâns de faptul că sunt organizate prea multe astfel de ședințe.

„Una sunt proiectele suplimentare care intră pe o ședință de plen ordinară sau extraordinară, și aici excelează în sensul negativ Primăria Timișoara, băgând subiecte suplimentare, și ședințele extraordinare, de care suntem noi acuzați acum că ar fi prea multe, și care înseamnă cu totul și cu totul altceva. La Consiliul Județean Timiș, cu siguranță temeiul în baza căruia se convoacă aceste ședințe sunt justificate. Ieri am avut două puncte pe ordinea de zi, ambele de importanță mare. La consiliul județean procedurile sunt respectate, punctele suplimentare, dacă există, sunt mult mai puține la consiliul județean. La noi nu există să apară un subiect, să fie votat fără să avem documentația. Specialiștii consiliului județean sunt mereu prezenți să dea orice explicație, dacă este necesară”, a explicat Mihai Ritivoiu.

Pe de altă parte, Dan Idolu a ținut să precizeze că, ieri, la ședința extraordinară  CLT, nu era nimeni din aparatul tehnic al primăriei prezent. „Voiam să întrebăm, nu aveam pe cine. La toate întrebările răspundea primarul Nicolae Robu, ceea ce nu e în regulă. Îl respect, dar nu cred că are competență în toate domeniile, pentru că nu are, e politician”, a afirmat Dan Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.