Copii rămași orfani și o întreagă comunitate în stare de șoc după...

Copii rămași orfani și o întreagă comunitate în stare de șoc după tragedia care a lovit patru familii dintr-un sat timișean

0
DISTRIBUIȚI

O întreagă comunitate este în stare de șoc în urma accidentului de azi-dimineață, atunci când patru persoane – trei femei și un bărbat – și-au pierdut viața după impactul care a avut loc la o trecere de cale ferată din Lugoj. Decedații provin din familii diferite care acum vor rămâne marcate pe viață.

Ca tabloul să fie și mai dezolant, cu toții au lăsat în urmă – în voia sorții, la mila apropiaților sau a autorităților – copii. Cele patru persoane își duceau traiul la nici 10 kilometri la sud de Lugoj, în satul Petroasa Mare, care aparține comunei Victor Vlad Delamarina.


Un loc, de altfel, ferit de trafic, străbătut pe direcția nord-sud de un singur drum comunal. Probabil că ar fi fost o zi ca oricare alta, dacă nu s-ar fi produs tragedia, întrucât aceștia se îndreptau către un târg din Lugoj. Cunoscuții, apropiații, nu își pot explica cum a fost posibil un astfel producerea unui astfel de incident, chiar dacă semnalele acustice și cele luminoase erau în funcțiune.

„Ei s-au dus la târg la Lugoj. E o piaţă de vechituri şi când au trecut pe acolo (n.r, trecerea la nivel de cale ferată)… Nici ei (n.r, rudele) nu ştiu exact cum s-a întâmplat. N-o fi auzit semnalele… Am vorbit cu rude, cu vecini. Păcat, tineri, 43, 45, 38 de ani, persoane în putere, oameni chiar de treabă”, ne-a declarat Ioan Cristian Cardaș, primarul comunei Victor Vlad Delamarina. Autoritățile locale vor căuta acum soluții pentru a sări în ajutorul celor bătuți de soartă. „M-am dus să văd la fiecare care e situaţia. Am cerut şi punct de vedere de la Curtea de Conturi să vedem cum îi putem ajuta. Nu am avut în zonă niciodată patru familii distruse în acelaşi timp. Vrem să îi ajutăm cum putem. Mâine convoc şedinţă de consiliu de urgenţă să stabilim o sumă, să îi ajutăm cu înmormântarea. Căutăm toate soluţiile ca să îi ajutăm”, a mai spus Ioan Cristian Cardaș, primarul comunei.

Una dintre femeile decedate a lăsat în urmă doi copii, de 14 și 15 ani. O alta, căreia în urmă cu cinci ani i-a murit bărbatul cu care își împărțea treburile zilnice, a lăsat singuri, fără niciunul dintre părinți, cinci copii. Cei care-i cunoșteau spun că cei care au plecat dintre ei, deși proveneau din familii necăjite, erau oameni care munceau din greu pentru un trai cât mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.