Creştere spectaculoasă a numărului de pacienţi îngrijiţi la domiciliu în Timiș

Creştere spectaculoasă a numărului de pacienţi îngrijiţi la domiciliu în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 650.000 de lei, în creștere semnificativă fată de anul trecut, au fost utilizați în primele nouă luni ale acestui an în Timiș pentru plata serviciilor de îngrijire a pacienților la domiciliu. Casă Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a realizat o analiză a fondurilor destinate îngrijirilor medicale la domiciliu, pe primele nouă luni ale anului în curs.

Astfel, s-a constatat că în județul Timiș, un număr de 644 de pacienți au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu, aferente unui număr de 9.595 de zile de îngrijiri la domiciliu. Suma decontata pe primele nouă luni ale anului în curs pentru îngrijiri medicale la domiciliu a crescut la 648.682 lei, comparativ cu anul 2017, când în aceeași perioadă a fost decontată suma de 458.407 lei. Pe primele nouă luni ale anului trecut, un număr de 188 de pacienți au beneficiat de îngrijiri medicale, aferente a 7.966 de zile de îngrijiri medicale la domiciliu.

„Pentru ca o persoană asigurată să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandării medicului, sunt necesare următoarele documente: recomandare în original de la medic, nu mai veche de cinci zile, cerere și declarație tip completate, copie după cartea de identitate a pacientului/certificat de naștere pentru minori, copie după talonul de pensie, unde este cazul.


În situația în care, actele sunt aduse de un aparținător (părinte, soț/soție, fiu/fiică,sau rude de gradul doi) se solicită o copie a cărții de identitate și dovada gradului de rudenie. În cazul împuternicitului sau reprezentantului legal al pacientului se solicită împuternicire/procură notarială. Bolile pentru care se solicită îngrijiri medicale la domicliu sunt boli grave sau foarte grave și mă refer aici prințe altele la diferite tipuri de tumori maligne și limfoame, amputații membre, boala Parkinson, boala Alzheimer, infarctul cerebral și alte anevrisme,” a declarat Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.

În acest moment, în contract cu CJAS Timiș sunt cinci furnizori de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu, iar bugetul pentru anul în curs este de 917.000 lei. Lista furnizorilor de îngrijiri medicale la domiciliu este afișată pe site-ul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.