Cum influenţează nanotehnologia dezvoltarea economică. Răspund specialişti din domeniu care se întâlnesc...

Cum influenţează nanotehnologia dezvoltarea economică. Răspund specialişti din domeniu care se întâlnesc la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Nanotehnologia, influenţa acesteia în dezvoltarea economică va fi principalul subiect discutat în cadrul ediţiei din acest an a uneia dintre cele mai vechi conferinţe de specialitate din domeniul tehnic.

Între 4 şi 8 octombrie, la Timişoara va avea loc Conferința Internațională de Tehnologii Neconvenționale – ICNcT 2018. Întâlnirea are loc sub egida Academiei de Științe Tehnice din România, fiind organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Asociația Română de Tehnologii Neconvenționale.

Conferința face parte din cea mai reprezentativă galerie de manifestări științifice globale de acest gen și are o tradiție de 47 de ani în lumea științifică.


Ediția a XIX-a ce are loc în acest an abordează contextul actual în care nanotehnologiile reprezintă viitorul planetei, iar importanța lor în dezvoltarea economică a regiunilor este considerată determinantă.

În prima zi vor avea loc și acțiuni comemorative la 1 an de la decesul profesorului emerit Aurel Carol Nanu, „pionierul” tehnologiilor neconvenționale din Romania. Cu această ocazie, în 6 octombrie, începând cu ora 15:00 va avea loc o Adunare Generală comemorativă în sala 193 din Facultatea de Mecanică a UPT, căreia i se va atribui numele „Aurel Carol Nanu”.

Personalitate ştiinţifică de prim rang, profesorul Aurel Nanu este un nume de referinţă a tehnologiei materialelor. Începând cu anul 1924, disciplina de Tehnologia materialelor se studiază pornind de la şcoala de tehnologie din Timişoara, iar după 1965 predarea acestei discipline se face având la bază cursul profesorului Aurel Nanu, care a imprimat o nouă concepţie, fenomenologică, în tehnologia materialelor, contribuind decisiv la ridicarea acesteia la rang de ştiinţă. A condus şi finalizat, în cei peste patruzeci de ani, numărul record de peste 80 de teze de doctorat, autorii obţinând titlul de doctor în ştiinţe tehnice.

Lucrările prezentate în cadrul Conferinței vor fi prezentate în publicația științifică „Nonconventional Technologies Review”, indexată în mai multe baze de date internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.