„Dealul liliecilor”, deplasat câţiva zeci de metri din cauza unei alunecări de...

„Dealul liliecilor”, deplasat câţiva zeci de metri din cauza unei alunecări de teren pe A1 UPDATE Reacţia CNAIR FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1728112872">

O porțiune din „dealul liliecilor” situat pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva s-a deplasat câţiva zeci de metri, din cauza unei alunecări de teren.

Potrivit G4media.ro care citează Ziarul Unirea, alunecarea de teren este evidentă când sunt comparate trei filmări făcute în 12, 16 şi 20 octombrie. În imagini se observă cum terenul se deplasează uşor de la o zi la alta, mai evident fiind în ultima filmare. Alunecarea, scriu jurnaliştii de la Ziarul Unirea, este cu atât mai gravă cu cât e pe o porțiune într-o zonă în care constructorul a pus deja plasă și ancore.

Sursa citată mai scrie şi că o situație similară s-a înregistrat pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu.

Lucrările la lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime de 22 de kilometri, au început în iunie 2013, iar CNADNR estima că acestea vor fi gata la finalul anului 2018.

UPDATE Reacţia CNAIR

„A avut loc o alunecare de teren minimă, neîngrijorătoare, nu afectează corpul autostrăzii, nici derularea lucrărilor sau finalizarea acestora. Constructorul are capacitatea de a remedia rapid situaţia, are şi muncitori şi utilajele necesare. Oricum, soluţia cu plase care erau montate acolo era o soluţie provizorie, de etapă, iar soluţia definitivă este un zid de sprijin fundat de coloane forate. Sunt situaţii întâlnite uzual în şantiere, mai ales când se sapă în zone de versant”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Potrivit sursei citate, alunecarea de teren a avut loc la aproximativ 400 de metri de peştera cu lilieci.

Foto: forum.peundemerg.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.