Decizie definitivă în dosarul unui deputat PSD din vestul țării. Și-a angajat...

Decizie definitivă în dosarul unui deputat PSD din vestul țării. Și-a angajat ilegal fiica şi ginerele la cabinetul parlamentar

0
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, a contestat decizia prin care Agenţia Naţională de Integritate a constatat că s-a aflat în conflict de interese administrativ, angajându-şi fiica şi ginerele la cabinetul său parlamentar, a transmis adevarul.ro.

„Respinge acţiunea reclamantului Nistor Laurenţiu ca neîntemeiată. Respinge recursul declarat de reclamantul Nistor Laurenţiu împotriva sentinţei nr. 55 din 11 martie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia de Contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă.


Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 22 octombrie 2018”, a fost sentinţa instanţei supreme.

Dosarul lui Laurenţiu Nistor a ajuns pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din luna mai 2016, asta după ce la Curtea de Apel Alba Iulia deputatul a avut parţial câştig de cauză. Nistor a obţinut, pe fond, anularea raportului prin care Agenţia Naţională de Integritate a spus că s-a aflat în conflict de interese administrativ, conform sursei citate.

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit în 2015 că „în calitate de deputat, Laurenţiu Nistor a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, două contracte civile prin care şi-a angajat fiica şi ginerele în funcţia de expert în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractelor civile încheiate, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 34.171 Lei, iar ginerele acestuia a obţinut venituri salariale în cuantum total de 45.771 Lei”, se arăta în decizia ANI.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.