Decizia radicală a autorităţilor după „renovarea” făcută de ţigani într-un imobil din...

Decizia radicală a autorităţilor după „renovarea” făcută de ţigani într-un imobil din Timişoara care acum riscă să se prăbuşească

0
DISTRIBUIȚI

Imobilul nr. 1 de pe strada Valeriu Branişte din Timişoara, acolo unde ţiganii au spart toate zidurile de rezistenţă dintr-un apartament, întreaga clădire fiind în pericol să se prăbuşească, nu mai prezintă siguranţă şi trebuie intervenit de urgenţă. Autorităţile au ajuns la această concluzie în urma unei verificări dispuse de Prefectura Timiş.

Cazul a fost relatat de PRESSALERT.ro, în urmă cu două săptămâni. Proprietara unuia dintre apartamentele din imobilul cu pricina, Cristina Piloca, a fost nevoită să se mute din casă, după ce a observat că toţi pereţii locuinţei s-au fisurat, unele ziduri s-au deplasat câţiva centimetri, iar podeaua risca să cedeze.


Totul după ce, o familie de ţigani a spart toate zidurile de rezistenţă ale unui apartament din imobil, sub pretextul renovării.

Lucian Mihoc, șeful ISU Timiș, ne-a declarat că toată clădirea are nevoie de reparații pentru că nu mai prezintă siguranță, din cauza intervențiilor țiganilor. Şi mai bine, cel care a făcut „modernizarea” apartamentului, aflat la parterul clădirii, a părăsit ţara.

„Datorită faptului că în presă a fost semnalată această problemă, prefectul județului Timiș a dispus o verificare. În data de 17 octombrie, o comisie mixtă a fost la fața locului, formată dintr-un reprezentant ISU și un reprezentant al ISC, ulterior s-a întocmit un proces-verbal, iar în cadrul primelor măsuri s-a dispus efectuarea unei examinări tehnice de către un expert autorizat. Această expertiză a fost finalizată în data de 19 octombrie, iar ca măsură imperativă, ISC a dispus evacuarea apartamentului cu numărul 1, cel care a fost afectat în urma amenajărilor. Decizia de evacuare a fost adusă la cunoștință persoanei de la apartamentul 1, în prezent, femeia locuiește în altă parte, iar cetățenii de etnie romă sunt plecați înapoi în Olanda. În continuare trebuie, ca și măsură lăsată de expertul care a realizat această examinare tehică, evaluarea întregului imobil și consolidat. ISC are în lucru și aplicarea unei amenzi în acest acest caz”, a afirmat Lucian Mihoc.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.