Directorul Colterm, plimbare în Suedia deși compania e în pragul colapsului. Care...

Directorul Colterm, plimbare în Suedia deși compania e în pragul colapsului. Care a fost scopul

2
DISTRIBUIȚI

Continuă seria episoadelor care arată că reprezentanții Colterm fac risipă de ban public. După ce au fost oferite prime mai multor salariați, iar apoi a fost angajat în cadrul instituției și fratele directorului comercial, liberalul Vasile Rușeț, cei care se află la conducerea Colterm se plimbă prin Europa pentru o documentare pe care ar fi putut să o facă în fața calculatorului, cu aceleași rezultate. Asta în condițiile în care compania de termoficare a orașului se află într-o situație critică, cu salarii neplătite și datorii la furnizori.

Astfel, în această lună, directorul general al Colterm, Emil Șerpe, și viceprimarul Farkas Imre au efectuat o vizită de lucru în Suedia pentru a vedea cum funcționează cel mai mare incinerator din lume care transformă deșeuri în energie, în ideea în care, în viitor, Colterm ar pune în practică un proiect asemănător, cu scopul producerii de energie termică din gunoaie incinerate.

„A fost impresionant ce am văzut acolo, la acel incinerator, am venit cu câteva idei”, a precizat Emil Șerpe, astăzi, înainte de a începe ședința Adunării Generale a Acționarilor a Colterm.

Pe de altă parte, Farkas Imre a precizat că au fost invitați în Suedia de reprezentanții incineratorului de deșeuri.

„Personal, a fost, pe scurt, fain. Este o posibilitate să producem agent termic prin incinerarea deșeurilor, trebuie să facem o analiză, ni s-a prezentat, este impresionant, dar noi trebuie să fim cu picioarele pe pământ și să vedem, să ajustăm conform cerințelor noastre.


Depinde ce fel de gunoi se incinerează, cât sunt emisiile, noxele, ce gunoi producem noi. Sunt mai multe lucruri care trebuie analizate. Cât putem să reciclăm, cum putem să facem populația să recicleze. Este un lucru foarte mare. Vrem să o prezentăm ca și o eventuală oportunitate, inclusiv pentru reciclare, pentru producția de energie. Sâmbătă seara am ajuns în țară. Trebuie să primim materialele de la reprezentanții care ne-au invitat. E cel mai mare incinerator din lume”, ne-a declarat viceprimarul Timișoarei.

Vă reamintim că acest proiect putea fi finalizat în urmă cu câțiva ani, dar administrația condusă de Nicolae Robu a blocat realizarea incineratorului de deșeuri care urma să fie construit la Timișoara, investiția ridicându-se la aproximativ 66 de milioane de euro. Contractul a fost semnat încă din decembrie 2013 și se prevedea că terenul pe care urma să fie construit incineratorul va fi pus la dispoziție în termen de două săptămâni, dar nu s-a mai întâmplat nimic.

Licitația a fost câștigată de asocierea Roelectro SA București – Baumgarte Boiler Systems Gmbh Bielefeld Germania, în defavoarea altui competitor care are legături cu acționariatul german al firmei Retim. În timpul licitației, nemulțumit că erau contestații, primarul Nicolae Robu a anunţat că „vreau să sesizez public Serviciul Român de Informaţii să vadă ce se ascunde în spatele acestor contestaţii care ne împiedică să realizăm acest sistem atât de important pentru Timişoara şi timişoreni, pentru a vedea dacă nu sunt nişte interese oculte”. După semnarea contractului cu câștigătorii, care trebuie să asigure finanțarea proiectului cu 66 milioane de euro credit furnizor, brusc primarul a devenit un adversar al proiectului pe motiv că ar putea polua și chiar a încercat să ducă exploatarea energetică a deșeurilor tot în curtea Retim, dar proiectul în favoarea firmei care-i plătește Mercedes-ul cu care se plimbă a picat în consiliul local.

2 COMENTARII

  1. Sa nu uitam de soferul, masina plus benzina pusa la dispozitie de Colterm membrului in consiliul de administratie si director in primarie Ravasila. Plus alte si alte. Dar cum autoritatile de control dorm, totul e posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.