Prinşi în flagrant după ce au păgubit cu peste 5.000 de euro...

Prinşi în flagrant după ce au păgubit cu peste 5.000 de euro un bărbat din Timiş. Ce poveste mincinoasă au inventat doi infractori

0
DISTRIBUIȚI

„Alo? Nepotul dumneavoastră a lovit cu maşina o persoană, în Recaş. Avem nevoie de bani, venim după ei”. Aşa a sunat discursul dramatizat a doi tineri care au vrut să păcălească un bărbat din Belinţ. Şocat, acesta din urmă a acceptat să le dea 25.000 de lei ca să îşi scape nepotul de probleme. Infractorii au fost, însă, rapid depistaţi de poliţişti.

Bărbatul din Belinţ, în vârstă de 55 de ani, a primit telefonul înşelător ieri, pe zi.


Persoana care l-a contactat i-a spus că este delegatul unui avocat al nepotului său care ar fi accidentat o persoană în Recaş. Omul a pretins 25.000 de lei, iar la scurt timp a şi venit, împreună cu un complice, după bani, la locuinţa celui înşelat. Cei doi, în vârstă de 29, respectiv 34 de ani, au folosit un taxi, cu care ulterior au şi plecat într-o direcţie necunoscută, spun poliţiştii.

„În noaptea de 26 spre 27 octombrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț și orașului Recaș au depistat în flagrant delict două persoane bănuite de înșelăciune prin metoda Accidentul. (…) La scurt timp după comiterea faptei, polițiștii orașului Recaș au procedat la oprirea în trafic a autoturismului, iar cei în cauză au fost conduși la sediul poliției pentru audieri. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților”, se arată într-un comunicat de presă transmis, astăzi, de IPJ Timiş.

Poliţiştii recomandă ca în cazul primirii unui astfel de telefon să manifestaţi prudenţă, în ciuda reacţiei emoţionale de moment. „Aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări”, transmite IPJ Timiş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.