Doi timișeni suspectați de jafuri de zeci de mii de lei, prinși...

Doi timișeni suspectați de jafuri de zeci de mii de lei, prinși într-o pădure, după o urmărire cu focuri de armă

0
DISTRIBUIȚI

pistol

Poliţiştii din Alba, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au reuşit prinderea, în flagrant delict, a două persoane bănuite de săvârşirea mai multor furturi de ţigări, din supermarketuri. Asupra lor au fost găsite ţigări în valoare de 18.000 de lei, sustrase dintr-un supermerket din comuna Săsciori. Cei doi vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv.

La data de 27 octombrie 2018, în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, Poliţiei Oraşului Cugir, Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos şi ai Serviciului Pentru Acţiuni Speciale al IPJ Alba, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din IGPR şi al jandarmilor, s-a reuşit prinderea, în flagrant delict, a doi bărbaţi, de 31 şi 34 de ani, din judeţul Timiş, bănuiţi de săvârşirea mai multor furturi de ţigări, din supermerketuri, atât de pe raza judeţului Alba cât şi din alte judeţe din Transilvania.

Cei doi bărbaţi au fost prinşi într-o pădure de pe raza comunei Pianu, în urma unei ample operaţiuni de căutare în care au fost implicaţi peste 25 poliţişti şi jandarmi.

Anterior acestui moment, autoturismul cu care se deplasau cei doi fusese identificat, în trafic, pe raza localităţii Vinerea, de un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, care a efectuat semnalele regulamentare de oprire.


Întrucât şoferul autoturismului nu a oprit la semnalele poliţiştilor, s-a pornit în urmărirea acestuia, iar un poliţist a folosit armamentul din dotare.

Bărbaţii au reuşit să-şi asigure scăparea, însă, la scurt timp, au fost localizaţi şi imobilizaţi, iar în autoturismul cu care se deplasau au fost găsite 1.360 pachete de ţigări, în valoare de 18.000 de lei, ce s-au dovedit a fi sustrase, în noaptea de 26/27 octombrie 2018, dintr-un supermarket din comuna Săsciori, judeţul Alba, în care cei doi au pătruns prin efracţie.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii faţă de cei doi bănuiţi de furt,  pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 28 octombrie i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş şi instanţei de judecată, care a dispus cercetarea lor, în stare de arest preventiv, pentru furt calificat.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.