E gata! Cum arată Cetatea Timişoarei din trandafiri, de la Piaţa Mărăşti....

E gata! Cum arată Cetatea Timişoarei din trandafiri, de la Piaţa Mărăşti. Ce altă surpriză pregătesc autorităţile în intersecţie FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1182587723">

Au fost finalizate ultimele lucrări din Piața Mărăști, cele de  amenajare a spațiului verde. Astfel, în intersecție a fost conturată, din trandafiri și gazon, Cetatea Timișoarei din secolul XIX. Pusă în valoare a fost şi statuia generalului Eremia Grigorescu.

Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că în viitor, și Poarta Vienei va fi prezentă în zona Pieței Mărăști, printr-o “metodă inedită și inovatoare”.

“Amenajarea din Piața Mărăști nu a însemnat doar fluidizarea circulației auto și a transportului public, continuitatea pistei de biciclete sau refacerea traseului pietonal dintre Campus Oituz și Centrul Istoric. Săpăturile arheologice din zonă au permis o cunoaștere mult mai precisă a cetății Timișoara, a amplasării Porții Viena, alături de multe alte informații. Conturarea Cetății Timișoarei din secolul XIX (cu o mică rectificare ce se va executa săptămâna viitoare) prin amenajarea peisagistică din sensul giratoriu – gazon și trandafiri, dar și punerea în valoare prin același tip de amenajare a statuii Generalului Eremia Grigorescu în an centenar sunt elemente care vin natural într-o zonă încărcată de istorie, dar și foarte important nod de circulație. Poarta Vienei va fi și ea prezentă în viitor în această amenajare printr-o metodă inedită și inovatoare, dar despre asta la momentul potrivit”, a precizat Dan Diaconu.

Circulația în intersecția din Piața Mărăști a fost redeschisă în 10 septembrie, în prima zi de școală, după ce în sensul giratoriu au fost realizate trei benzi de circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.