Elena Udrea şi Alina Bica, reţinute în Costa Rica VIDEO

Elena Udrea şi Alina Bica, reţinute în Costa Rica VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: mediafax.ro

Autorităţile din Costa Rica le-au reţinut pe Elena Udrea şi Alina Bica, miercuri, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, potrivit unui anunţ al Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica, scrie Mediafax. Autorităţile au postat o înregistrare în care este prezentată reţinerea Elenei Udrea.

Atât Udrea, cât şi Bica au fost puse la dispoziția Tribunalului Penal de San Jose pentru procedurile legale necesare. Nu este clar dacă fostul ministru al Turismului poate fi extrădat, câtă vreme fetița pe care a născut-o a dobândit la naștere cetățenia costaricană.

Micuţa a rămas în îngrijirea mamei Elenei Udrea şi a lui Adrian Alexandrov, a anunţat avocatul Veronel Rădulescu.

„Din punctul meu de vedere, şansa este minimă, acestă soluţie a extrădării.


Ideea este că ar fi şi nedrept să separi un copil de doar 10 zile de mama sa. Orice stat va ţine cont de acest aspect”, a spus Rădulescu la Antena3.

Elena Udrea anunţa în 17 februarie anul acesta că are statut provizoriu de refugiat politic în Costa Rica. Ea a fost dată în urmărire internaţională după condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, în 5 iunie 2018. Iubitul Elenei Udrea a scris pe Facebook, în 20 septembrie, că aceasta a născut o fetiţă.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru „favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. Şi fostul procuror-şef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.