Evoluţia procedurilor medicale în disciplina care studiază bolile sistemului venos, prezentate de...

Evoluţia procedurilor medicale în disciplina care studiază bolile sistemului venos, prezentate de specialişti, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Specialişti din domeniul chirurgiei vasculare, a flebologiei şi angiologiei discută, în aceste zile, la Timişoara, despre evoluţia procedurilor medicale şi ultimele descoperiri din domeniul flebologiei.

Dezbaterile au loc în cadrul Conferinţei Naţionale de Flebologie, iar Timişoara are o mare experienţă în acest domeniu. La Spitalul Judeţean, tratarea bolilor sistemului venos se face de zeci de ani. „Cea mai mare parte a problemelor sunt legate de ceea ce se cunoaşte ca fiind popular numite varice.


Acestea reprezintă aproximativ 30 de procente din totalul problemelor din flebologie. Este boala despre care putem spune că nu doare şi nu ne afectează. Aceasta se poate doar vedea, sunt acele vene care apar închise la culoare. Este important de știut faptul că afecțiunile venoase netratate evoluează către stadiul final al insuficienței venoase cronice, caracterizată prin leziuni trofice. Prezența acestora necesită un tratament îndelungat, costisitor și afectează capacitatea de muncă a pacientului. În ultimii ani, tratarea acestor varice nu mai reprezintă clasicul stripping chirurgical, în care vena afectată este smulsă şi care duce la probleme, la hematoame. Acum există numeroase metode, criogenare, chirurgicale, prin care se rezolvă probleme. Factorul genetic este principalul motiv care duce la apariţia unor asemenea afecţiuni”, a declarat Sorin Olariu, șef Clinica I Chirurgie a Spitalului Județean Timișoara.

Întrunirea medicală este organizată de Societatea Română de Flebologie, Clinica I Chirurgie din cadrul Spitalului Județean Timișoara și Asociația Medicală „Academician Pius Brînzeu”, sub auspiciile Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și ale Forumului Vascular Central European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.