Excelenţa în afaceri, răsplătită la Topul Firmelor GALERIE FOTO

Excelenţa în afaceri, răsplătită la Topul Firmelor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1417026207">

Peste 1.700 de societăţi comerciale timişene au ocupat unul dintre primele trei locuri în Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor, ediţia a 25-a, evenimentul organizat an de an de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

Centrul Regional de Afaceri din Timişoara a găzduit, ieri seară, ceremonia de acordare a trofeelor şi diplomelor pentru activitatea de succes derulată de firmele timişene pe parcursul anului trecut. În prezenţa primarului Nicolae Robu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra şi a subprefectului Daniel Franţescu, sute de  reprezentanţi ai mediului de afaceri locali au obţinut distincţii pentru activitatea de succes realizată.

Clasamentul Topul Firmelor din județul Timiș pentru anul 2017 a reunit 9.169 de societăţi care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, au fost evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe şapte domenii de activitate, grupe şi clase de mărime, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului.

Topurile județene sunt organizate de camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice la nivel național. Pentru realizarea clasamentului au fost prelucrate numai bilanţurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanţelor Publice. În top au fost admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minimum 100.000 de lei – în cazul microîntreprinderilor și cel puţin 250.000 de lei, în cazul altor entități. Nu sunt admise în clasament grupurile de interes economic (GIE), firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul  asigurărilor sociale şi bugetul statului şi impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale depăşeşte cuantumul creanţelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului, firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă, firmele care la data realizării clasamentului se află în stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate sau cele care sunt în insolvenţă.

Topurile judeţene sunt structurate pe şapte domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech, Industrie, Agricultură, Silvicultură, Pescuit, Construcții, Servicii, Comerț şi Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și cinci clase de mărime. Firmele membre CCIAT cu cotizația la zi au primit o bonificație de 10% din punctajul total. 238 de firme a căror perseverenţă le-a oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în top, în ultimii șapte ani, au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă.

În cadrul ceremoniei, mai multe organizaţii locale din domeniul social, medicină şi învăţământ au primit distincţii speciale din partea CCIAT.

Foto: Virgil Simonescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.