Expoziţie pentru elevi, dedicată ştiinţei. Ce mistere pot desluşi micuţii în cadrul...

Expoziţie pentru elevi, dedicată ştiinţei. Ce mistere pot desluşi micuţii în cadrul „Laborator 2.0”

0
DISTRIBUIȚI

Complexul Muzeal Arad găzduieşte între 6 şi 29 noiembrie cea de-a doua ediţie a expoziţiei interactive „Laborator 2.0”, un eveniment la care sunt aşteptaţi elevi din clasele primare şi gimnaziale.

Expoziţia, dedicată ştiinţei, este construită în jurul lumii pline de curiozităţi, mister şi fascinaţie a simţurilor şi se va concentra pe principalele cinci simţuri clasice, identificate de Aristotel încă din antichitate: văz, auz, miros, gust şi pipăit.

După descrierea şi ilustrarea interactivă a celor cinci simţuri, vor fi explicate fenomenele care se întâmplă în mediul înconjurător, vor fi prezentate  exponate din domeniul opticii şi acusticii, iar experienţele demonstrative din domeniul biologiei şi fizicii, pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, vor fi pe înţelesul acestora.

Expoziţia, care a fost organizată până acum la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, s-a bucurat de un mare succes, întrunind peste 100.000 de vizitatori.


„Intenţionăm să oferim elevilor din clasele primare şi gimnaziale posibilitatea de a interacţiona în mod practic cu legi, fenomene şi concepte din biologie şi fizică”, spune organizatorul expoziţiei de la Arad, Monica Sandu.

Expoziţia va fi deschisă de luni până vineri, între orele 8,00 şi 13,00, iar un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute, acesta desfăşurându-se din oră în oră. Pentru evitarea aglomerării, se pot face deja programări şi rezervări la muzeu, la telefon 0760.241.115.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.