Fără mașini parcate în centrul Timișoarei de dimineața până seara. Ce li...

Fără mașini parcate în centrul Timișoarei de dimineața până seara. Ce li se pregătește șoferilor

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu vrea să interzică şoferilor să mai parcheze în centrul Timişoarei, întreaga zi. Edilul va trebui să supună propunerea sa votului consilierilor locali.

Ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre cu privire la tarifele aplicate pentru parcarea pe raza orașului în anului 2019, la solicitarea SC Drumuri Municipale. SDM a propus ca tarifele pe anul următor să fie aceleași cu cele stabilite pentru 2013, an din care acestea nu au mai fost mărite.

Proiectul de hotărâre nu a mai fost supus votului aleșilor locali, după ce primarul Nicolae Robu a luat decizia de a-l retrage de pe ordinea de zi.


Asta pentru că, susține edilul, există posibilitatea să fie introdusă o nouă prevedere, astfel încât locurile de parcare din zona ultracentrală să nu mai poată fi date spre folosință și cu abonament.

“Urmează să analizăm dacă nu cumva este oportun ca zonele ultracentrale să nu mai poată fi date spre folosință și cu abonament. Am avut solicitări de la mai multă lume în acest sens și trebuie să analizăm, să vedem exact cât stau blocate pe zi locurile de parcare cu mașini care au un abonament în spate. Pentru că așa ceva nu e normal, niciunde în lume, în zonele ultracentrale nu se lasă mașina de dimineața până seara câtă vreme cineva este la serviciu. Zonele centrale sunt pentru parcarea de scurtă durată, asta înseamnă, sigur, jumătate de oră, o oră, două ore, nu toată ziua. De aceea am retras proiectul, ca să analizăm, pentru că el a fost trecut pe ordinea de zi fără să fi făcut obiectul vreunei discuții, nici măcar la nivelul conducerii Direcției Edilitare”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a precizat că tarifele nu vor fi majorate și că este posibil ca în întreaga zona tarifară roșie de parcare din oraș să nu mai poată fi lăsate mașinile șoferilor care au abonament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.