Filme, ateliere şi seri de lectură. Programul Centrului Cultural German în perioada...

Filme, ateliere şi seri de lectură. Programul Centrului Cultural German în perioada următoare

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Programul Centrului Cultural German din noiembrie începe în prima zi a lunii cu filmul „Zerrumpelt Herz”, prezentat în cadrul seriei FilmparaDE la ceainăria Cărtureşti de pe strada Mercy, de la ora 18:30. Filmul german, la fel ca celelalte proiecţii, este subtitrat în limba engleză, iar intrarea este liberă.

Cuvintele compuse din limba germană au dat multora serioase bătăi de cap, Mark Twain însuşi plângându-se de dificultăţile gramaticii germane. Un atelier intitulat „Sacoşa iscusită”, în care regulile pot fi învăţate altfel, va fi organizat la Centrul Cultural German în 7 noiembrie, numărul maxim de participanţi fiind şase adulţi care se pot înscrie la atelier la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro, până în 2 noiembrie.

Dificultăţile gramaticale, fie că este vorba despre articole, locul verbului în propoziţie sau complicatele cuvinte compuse, sunt teme care vor fi desenate pe sacoşe, iar Raluca Weber-Popa le va arăta participanţilor cum să le transforme prin culoare. Intrarea este liberă iar deţinătorii cardului Cultura Plus au prioritate.

În 14 noiembrie, între orele 16:30 şi 17:30, la biblioteca centrului, unde se află nenumărate cărţi care stârnesc imaginaţia cititorilor, vor fi citite fragmente din cel de-al doilea volum al seriei Milli & Magnus, „Das fliegende U-Boot”, o poveste veselă care-i va cuceri pe ascultători. Numărul maxim de participanţi este de zece copii, iar persoana de contact este tot Rodica Cojocaru, înscrierile putându-se face până în 9 noiembrie.

Un al doilea film din seria FilmparaDE, „Verfehlung” (Vinovatul), va fi proiectat în ceainăria librăriei Cărtureşti în 15 noiembrie, de la ora 18:30 şi, în aceeaşi zi, la Galeria Helios va fi vernisată expoziţia de fotografie „Occupation: Structures of the Berlin Brigade (1945-1994), semnată de fotograful şi antropologul Mike Terry, care a lucrat ca fotojurnalist în S.U.A., Germania, India şi Haiti. Berlinul, oraş împărţit după al doilea război mondial între marile puteri victorioase, este astăzi din nou un oraş reîntregit în care se caută o destinaţie pentru ansamblurile arhitecturale folosite în timpul războiului rece şi abandonate apoi de trupele militare americane, ele fiind cedate guvernului Germaniei reunificate. Expoziţia va fi deschisă până în 28 noiembrie.

Librăria „La două bufniţe” va găzdui în 20 noiembrie, între orele 18:30 şi 19:30, o seară de lectură bilingvă oferită de Markus Heitz, autorul cărţii „Doors” o poveste fantastică a cărei versiune în limba română va fi citită de Aida Olaru.

Ca în fiecare an, când se apropie sărbătoarea Crăciunului,  în 28 noiembrie, între orele 16:30 şi 17:30, la biblioteca Centrului Cultural German va fi organizat atelierul creativ în care vor fi făcute coroniţe de advent. Pot participa zece copii, intrarea este liberă, iar înscrierile se pot face la Rodica Cojocaru până în 23 noiembrie, deţinătorii cardului Cultura Plus având prioritate.

Luna se încheie cu o proiecţie FilmparaDE, „Magical Mystery”, în 29 noiembrie, ora 18:30, la ceainăria Cărtureşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.