Final de epopee! Se deschide circulaţia pe pasajul de pe centura de...

Final de epopee! Se deschide circulaţia pe pasajul de pe centura de ocolire a Aradului FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai vechi investiţii din domeniul infrastructurii rutiere din zona de vest a României a fost în sfârşit finalizată, de astăzi fiind deschisă circulaţiei. Este vorba despre pasajul construit peste calea ferată pe centura Aradului.

CNAIR  a anunţat că de astăzi, în jurul orei 12:00, se pune în circulație traseul nou creat al pasajului de pe varianta de ocolire a municipiului Arad, peste liniile CF Brad – Curtici – DJ 709B, pentru finalizarea lucrărilor pe actualul DN 7.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 31.719.000 lei cu TVA, având ca sursă de finanțare bugetul de stat.


Iniţial, acest pasaj trebuia finalizat în anul 2012. Începând cu 13.03.2015, contractul de execuţie încheiat cu antreprenorul C.C.C.F. – Filiala Drumuri Poduri Timişoara S.R.L. a fost reziliat. La data rezilierii contractului, lucrările la obiectiv erau realizate în proporţie de 70%. În 2017, DRDP Timişoara a demarat o nouă procedură de achiziţie publică în vederea atribuirii contractului pentru realizarea lucrărilor rămase de executat pentru acest obiectiv de investiții. Procedura a fost finalizată prin încheierea unui acord contractual cu Asocierea Tehnodomus Şi CDP Energy & Construcţii Feroviare Mureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.