Formația britanică Crippled Black Phoenix susține un concert de neratat pentru iubitorii...

Formația britanică Crippled Black Phoenix susține un concert de neratat pentru iubitorii de rock la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația britanică Crippled Black Phoenix susține un concert la Timișoara

Formația britanică Crippled Black Phoenix va susține un concert extraordinar în această seară la Timișoara, recitalul făcând parte din turneul The Perfect Tour of Total Pleasure, care promovează cel mai nou material discografic al formației.

Crippled Black Phoenix a fost creată în 2004 la inițiativa multi-instrumentistului Justin Greaves, pe atunci toboșarul trupei Iron Monkey. Acesta, împreună cu Dominic Aitchinson, basistul de la Mogwai, au creat un sound care este numit artă muzicală prin compozițiile și sunetul autentic abordat. Trupa include sau a inclus artiști care au cântat cu Gonga, Electric Wizard sau Hearts of Black Science. Stilul abordat este un progressive, îmbinat cu post ambiental rock, folosind inclusiv instrumente muzicale din era victoriană, alături de cele moderne.


Cu 9 albume la activ, Crippled Black Phoenix a devenit deja o trupă consacrată a genului.

Cel mai recent album al trupei se numește Great Escape. Înainte de lansarea oficială a discului, care a avut loc în 14 septembrie, cititorii revistei britanice Prog (dedicată muzicii progressive rock) au avut ocazia să asculte în premieră acest material discografic. Turneul lor european a debutat în data de 5 octombrie în Olanda și a continuat cu recitaluri în Koln, Budapesta și Bratislava. După concertul din Timișoara trupa va mai susține recitaluri la București, Sofia, Salonic și Atena.

Justin Greaves, liderul trupei, a declarat că noul album Great Escape este o bună metodă de scăpa de grijile cotidiene: „Simțim câteodată că dorim să scăpăm din întuneric și să ne facem o schimbare pozitivă în viața noastră. Câteodată simțim că vrem să scăpăm din această lume. Despre aceasta este Great Escape. Într-adevăr, unele părți din album sunt născute din propriile noastre frustrări, datorită faptului că și noi la rândul nostru am dorit să ne eliberăm de ura din această societate.”

Seara va fi deschisă de The Devil’s Trade, un proiect muzical de tip one-man-show, a cărui sunet se prezintă metaforic ca „praful de care omul se scutură în timpul călătoriei sale prin viață”.

Biletele pentru concertul care va avea loc astăzi, de la ora 20, la Capcana, costă 35 lei în avans și 40 lei la fața locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.