Greva angajaților de la Filarmonica Banatul continuă. A fost sesizată și Comisia...

Greva angajaților de la Filarmonica Banatul continuă. A fost sesizată și Comisia Europeană

1
DISTRIBUIȚI

filarmonica

Sindicatul Filarmonicii Banatul din Timișoara a informat că va continua greva generală în cadrul instituției. Asta după ce negocierile cu conducerea filarmonicii nu ar fi evoluat, astfel că nu a fost încheiat contractul colectiv de muncă. Vă reamintim că peste 60 din cei 191 de angajați au intrat în grevă generală, începând de vineri, concertul de deschidere al noii stagiuni nemaiavând loc.

“Sindicatul Filarmonicii Banatul dorește să informeze publicul spectator că negocierile cu direcțiunea filarmonicii nu au făcut nici un pas semnificativ. Deoarece se constată reaua credință în discuțiile pe care le avem cu directorul Ioan Coriolan Garboni, cât și refuzul acestuia de a accepta normalitatea, am decis să continuăm greva. Cerem insistent autorităților să intervină în mod real și eficient, pentru reglarea acestei situații, astfel încât spectatorii noștri să nu mai aibă în continuare de suferit. Noi nu dorim decât o Timișoară cu adevărat culturală.


Vom continua protestul nostru, zilnic, la sediul Filarmonicii «Banatul»”, au informat reprezentanții sindicatului.

În sprijinul angajaților nemulțumiți de la Filarmonica Banatul a sărit și Federația Culturală și Mass-Media FAIR – MediaSind, care a informat că, ieri, problemele salariaților din cadrul instituției de cultură timișorene au fost prezentate și în Comisia Europeană, în cadrul Plenarei Comitetului de Dialog Social Artele Spectacolului.

“Reprezentanţii Comisiei Europene, ai organizaţiilor patronale şi sindicale din Uniunea Europeană au fost informaţi de preşedintele FAIR-MediaSind, Leonard Pădureţ, despre modul în care administraţia Filarmonicii Banatul din Timişoara, precum şi autorităţile locale, au «înţeles» să soluţioneze un conflict de muncă care durează de aproximativ doi ani de zile, din cauza refuzului conducerii instituţiei de a negocia şi semna Contractul Colectiv de Muncă. La dezbateri au participat, alături de oficiali ai Comisiei Europene, reprezentanţi ai Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, ai Federaţiei Internaţionale a Actorilor, UNI Global Union, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, precum şi ai altor organizaţii sindicale şi patronale din domeniu. În urma analizei pe care urmează să o facă organizaţiile prezente, vor fi transmise autorităţilor române reacţiile de protest faţă de conflictul de la Filarmonica Banatul, mai ales că oraşul Timişoara urmează să deţină calitatea de capitală europeană culturală”, a arătat FAIR –MediaSind.

Reprezentanții federației culturale spun că vor oferi tot sprijinul angajaților de la Filarmonica Banatul pentru “normalizarea” relațiilor de muncă din instituție. De asemenea, FAIR – MediaSind va face toate diligențele necesare pe plan internațional “pentru ca drepturile tuturor angajaţilor să fie respectate în acord cu Directivele UE şi Convenţiile internaţionale”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.